Campanie împotriva rasismului în Premier League: Jucătorii vor îngenunchea înainte de meciurile din următoarele două weekenduri

  • Jucătorii din Premier League vor îngenunchea înainte de meciurile din următoarele două weekenduri pentru a arăta unitate împotriva rasismului.
  • Meciurile din prima ligă engleză din perioada 11-19 februarie vor fi dedicate campaniei No Room for Racism, relatează BBC Sport.
229 afișări
Imaginea articolului Campanie împotriva rasismului în Premier League: Jucătorii vor îngenunchea înainte de meciurile din următoarele două weekenduri

Căpitanii cluburilor au căzut de acord în august să limiteze gestul antirasist la momente semnificative şi nu la fiecare meci.

"A îngenunchea este mai mult decât un gest", a declarat fostul atacant de la Newcastle, Shola Ameobi. "Spune că trebuie să continuăm să lucrăm pentru a eradica rasismul".

Pe lângă primul meci al sezonului şi meciurile din Boxing Day, cluburile din Premier League au îngenuncheat timp de două weekenduri în octombrie, ca parte a campaniei No Room for Racism.

O lună mai târziu, Ameobi a devenit unul dintre cei şapte foşti jucători care s-au alăturat programului său Player to Executive Pathways Scheme (PEPS).

Proiectul pilot le oferă foştilor jucători din medii etnice diverse experienţă în operaţiunile cluburilor şi are ca scop să contribuie la creşterea diversităţii în posturile de conducere.

"Întotdeauna a fost o aspiraţie a mea să ajut clubul şi să inspir următoarea generaţie", a declarat Ameobi.

"Dacă nu te vezi reprezentat în sala de consiliu, este greu să ai încredere să fii acolo".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici