Campionul olimpic Alin Moldoveanu, felicitat de ministrul Ioan Rus

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, l-a felicitat telefonic pe sportivul dinamovist Alin Moldoveanu pentru câştigarea primei medalii de aur a delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Londra, la proba de puşcă aer comprimat 10 metri, informează MAI.

486 afișări
Imaginea articolului Campionul olimpic Alin Moldoveanu, felicitat de ministrul Ioan Rus

Campionul olimpic Alin Moldoveanu, felicitat de ministrul Ioan Rus

"Vă felicit pentru rezultatul dumneavoastră excepţional şi adresez, totodată, felicitări antrenorilor pentru această mare performanţă. Medalia olimpică pe care aţi obţinut-o ne-a făcut pe noi toţi să fim mândri că suntem români. Vă mulţumesc şi vă aştept, alături de o ţară întreagă, să vă întoarceţi acasă sănătoşi", este mesajul transmis de ministrul Ioan Rus lui Alin Moldoveanu, prezentat într-un comunicat de presă de marţi al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Alin George Moldoveanu este component al Clubului Sportiv Dinamo din anul 2006, cariera sportivă debutând în 1997 în Focşani, oraşul natal al acestuia. Printre performanţele de până acum ale sportivului dinamovist se află: titlul de vicecampion mondial la Zagreb în anul 2006, locul IV la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, câştigător al Cupei Mondiale în 2008 la Munchen, finalist de mai multe ori al acestei competiţii, câştigarea campionatelor mondiale şi europene ale poliţiştilor, a precizat MAI.

Alin Moldoveanu a câştigat, luni, prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce s-a impus în proba de puşcă aer comprimat 10 metri, din cadrul competiţiei de tir.

Moldoveanu, care în calificări a egalat recordul olimpic, cu 599 de puncte, a acumulat un punctaj final de 702.1 puncte, reuşind să câştige prima medalie de aur pentru România la această ediţie a Jocurilor Olimpice. El l-a învins pe campionul mondial, italianul Niccolo Campriani (701.5 puncte), locul trei revenind indianului Narang Gagan (701.1 puncte).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici