Carlo Ancelotti, acuzat de fraudă fiscală. Procurorii cer 4 ani şi 9 luni de închisoare

  • Antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, e acuzat de fraudă fiscală în Spania.
  • Procurorii cer 4 ani şi 9 luni de închisoare.
483 afișări
Imaginea articolului Carlo Ancelotti, acuzat de fraudă fiscală. Procurorii cer 4 ani şi 9 luni de închisoare

Carlo Ancelotti, acuzat de fraudă fiscală. Procurorii cer 4 ani şi 9 luni de închisoare

Antrenorul lui Real Madrid ar fi omis să plătească autorităţilor fiscale suma de 1.062.079 de euro în anii 2014 şi 2015.

Parchetul din Madrid a cerut patru ani şi nouă luni de închisoare pentru fraudă fiscală, deoarece antrenorul din Emilia Romagna ar fi omis să plătească autorităţilor fiscale suma de 1.062.079 de euro în anii fiscali 2014 şi 2015. Antrenorul echipei Real Madrid ar fi omis în declaraţia de impozit veniturile obţinute din exploatarea propriilor drepturi de imagine pe care le-a transferat către alte entităţi, conform sportmediaset.

În plângere se afirmă că Ancelotti a semnat la 4 iulie 2013 un contract de muncă în calitate de antrenor al echipei Real Madrid pentru perioada iulie 2013 - 30 iunie 2016, „precizând în remuneraţia pentru această perioadă, pe lângă prestaţia profesională, şi veniturile din transferul drepturilor de imagine către club”.

De asemenea, se precizează că, începând cu luna iulie 2013, antrenorul italian ar fi început să lucreze şi să locuiască în Spania, stabilind ca domiciliu şi reşedinţă obişnuită un imobil situat într-o piaţă centrală din Madrid. Cu toate acestea, atunci când antrenorul şi-a întrerupt "prematur" relaţia cu Real Madrid, la 25 mai 2015, el a păstrat casa în chirie până în luna octombrie a aceluiaşi an, astfel că în cursul anului 2015 "Spania a fost principalul său centru de relaţii personale şi de interese economice".

Parchetul subliniază că "pentru a evita impozitarea veniturilor din drepturile de imagine", atât cele primite de la Real Madrid, cât şi de la alte mărci cu ocazia diferitelor evenimente, antrenorul a recurs la o reţea "complexă" şi "confuză" de trusturi şi societăţi pentru a canaliza colectarea drepturilor de imagine.

Ancelotti ar fi „simulat” transferul drepturilor sale de imagine către entităţi „fără activitate reală” şi fără capacitate de exploatare, cu domiciliul în afara Spaniei, ascunzând beneficiarul real al veniturilor din drepturile sale de imagine, astfel încât nici el, nici vreuna dintre aceste societăţi să nu fie nevoit să plătească impozite pentru sumele mari încasate în Spania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici