Carmen Dan a acordat emblema de onoare celor mai buni sportivi ai CS Dinamo | LISTA distincţiilor

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a acordat, vineri, emblema de onoare a MAI celor mai buni sportivi ai CS Dinamo. La ceremonie, Carmen Dan le-a spus că sunt adevăraţi ambasadori ai României şi le-a mulţumit pentru profesionalism adăugând că performanţa nu e întâmplătoare.

143 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan a acordat emblema de onoare celor mai buni sportivi ai CS Dinamo | LISTA distincţiilor

Carmen Dan a acordat emblema de onoare celor mai buni sportivi ai CS Dinamo

Cei mai buni sportivi ai CS Dinamo au primit vineri emblema de onoare a MAI pentru misiuni internaţionale. Distincţiile au fost oferite de ministrul Carmen Dan, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

”Sunteţi adevăraţi ambasadori ai României. Ştiu că poate e un clişeu dar, de data aceasta, cred că reprezintă cel mai bine ceea ce dorim să vă transmitem. Vă mulţumim pentru că sunteţi modele de moralitate şi de profesionalism pentru noi toţi. Cu mulţi dintre voi m-am întâlnit şi anul trecut şi tocmai de aceea este normal să vorbim despre consecvenţă. La voi, performanţa nu este un lucru întâmplător. Sunt convinsă că ne vom întâlni, chiar mai mulţi, şi pe viitor””, le-a spus ministrul Carmen Dan sportivilor.

Reprezentanţii Clubului Sportiv Dinamo care au primit astăzi emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne sunt Ionela Livia Cozmiuc (canotaj), Marius Vasile Cozmiuc (canotaj), Nicolae Onica (haltere), Mădălina Bereş şi Denisa Tâlvescu (canotaj), Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie şi Viviana Bejinariu (canotaj), Victor Mihalachi (kaiac-canoe), Marian Enache, Iuliana Buhuş, Roxana Georgiana Parascanu (canotaj), Laura Coman (tir), Robert Glinţă (nataţie), Vlad Dragoş Aicoboae, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Sergiu Vasile Bejan, Alexandru Cosmin Macovei, Adrian Munteanu (canotaj), Alin Alexuc şi Nicu Ojog (lupte), Cristina Iovu (haltere), Mihăiţă Ţigănescu şi Ştefan Berariu (canotaj), Andrei Păştin (scrimă), echipa masculină de handbal, Sensei Aurel Pătru (antrenorul secţiei de arte marţiale), Mircea Roman (antrenor canotaj).

„În anul 2018, în palmaresul CS Dinamo au intrat cu 47 medalii mai multe decât anul trecut (2018 - 160 de medalii obţinute la competiţiile mondiale, europene şi la jocurile balcanice, dintre care 61 sunt medalii de aur)”, informează MAI, printr-un comunicat de presă.

La nivelul întregului sport românesc au fost obţinute, în anul 2018, patru medalii în probe olimpice, iar dintre acestea, trei au fost câştigate de sportivi dinamovişti, la individual sau în echipaj.

- Ionela Livia Cozmiuc - a cucerit, alături de colega sa din barca de dublu vâsle categorie uşoară, singurul titlu mondial al sportului românesc în 2018, obţinut într-o probă olimpică. Ionela şi-a păstrat de fapt coroana de campioană a lumii,
pentru că ea a urcat pe prima treaptă a podiumului mondial şi în 2017.

MAI oferă câteva informaţii despre sportivii premiaţi vineri de Carmen Dan:

- Marius Vasile Cozmiuc - Marius este vicecampion mondial şi medaliat cu bronz la Campionatele Europene, în proba de dublu rame.

- Nicolae Onica – a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale şi trei medalii la Campionatele Europene de la Bucureşti – două medalii de aur şi una de argint.

- Mădălina Bereş şi Denisa Tâlvescu – ambele sunt duble campioane europene în probele de dublu rame şi 8+1. De asemenea, s-au clasat pe locul 5 la Campionatele Mondiale, în proba regină, cea de 8+1.

- Maria Tivodariu, Beatrice Parfenie şi Viviana Bejinariu - Toate trei sunt componente ale echipajului feminin de 8+1, medaliat cu aur la Campionatele Europene şi clasat pe locul 5 la Campionatele Mondiale.

- Victor Mihalachi – a cucerit în anul 2018 două medalii la Campionatele Europene, în proba de canoe dublu: aur pe distanţa de 500 de metri şi argint pe cea de 1000 de
metri.

- Marian Enache, Iuliana Buhuş, Roxana Georgiana Parascanu - toţi trei sunt medaliaţi cu argint la Campionatele Europene, în probe diferite: Marian Enache la dublu vâsle
masculin, iar cele două fete în ambarcaţiunea de patru rame.

- Laura Coman – este medaliată cu aur la Campionatele Europene de tir, în proba pe echipe la puşcă 10 metri aer comprimat. De asemenea, alături de Alin Moldoveanu, un alt nume important al tirului dinamovist, s-a clasat pe locul 4 la Campionatele Mondiale. Laura a fost declarată cea mai valoroasă sportivă poliţist din Europa în anul 2017.

- Robert Glinţă – a cucerit în 2018 o preţioasă medalie de argint la Campionatele Europene, în proba de 50 de metri în spate, într-un sport extrem de competitiv.

- Vlad Dragoş Aicoboae, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Sergiu Vasile Bejan, Alexandru Cosmin Macovei, Adrian Munteanu – toţi şase fac parte din echipajul de 8+1, medaliat cu bronz la Campionatele Europene şi clasate pe şase la Campionatele Mondiale.

- Alin Alexuc şi Nicu Ojog – Alin Alexuc este medaliat cu bronz la Campionatele Europene, în timp ce Nicu Ojog are în palmares două medalii obţinute în 2018: argint la Campionatele Mondiale de seniori Under 23 de la Bucureşti şi tot argint la Campionatele Europene pentru juniori.

- Cristina Iovu – a obţinut o medalie de bronz la Campionatele Mondiale la procedeul aruncat şi s-a clasat pe locul 4 la totalul olimpic.

- Mihăiţă Ţigănescu şi Ştefan Berariu – cei doi sportivi au câştigat trei medalii de aur în 2018, la proba de patru rame: la Campionatele Mondiale şi Europene de tineret, dar şi la Campionatele Europene de seniori

- Andrei Păştin – a câştigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de juniori în proba de sabie, primul trofeu de acest fel din istoria scrimei româneşti, la această categorie de vârstă.

- Echipa masculină de handbal - a cucerit titlul naţional pentru al treilea an consecutiv, al 15-lea din istorie. De asemenea, şi-a trecut în cont Supercupa României şi a avut o evoluţie de excepţie în Liga Campionilor.

- Sensei Aurel Pătru – în anul 2018, sportivii secţiei de arte marţiale au cucerit 36 de medalii la Campionatele Mondiale (dintre care 14 de aur) şi 40 de medalii la Campionatele Europene – cu 12 de aur.

- Mircea Roman - cel mai reputat antrenor dinamovist al prezentului, de la secţia de canotaj. În 2018, sportivele antrenate de Mircea Roman au cucerit nouă medalii, dintre care şapte de aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici