Caster Semenya este prea traumatizată pentru a susţine examenele la facultate

Campioana mondială în proba de 800 de metri, atleta Caster Semenya, este prea traumatizată de polemica privind identitatea sa sexuală pentru a susţine, în această perioadă, examenele la Universitatea din Pretoria, a anunţat cotidianul Beeld.

20 afișări
Imaginea articolului Caster Semenya este prea traumatizată pentru a susţine examenele la facultate

Caster Semenya (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Universitatea din Pretoria, unde Semenya este studentă la Facultatea de Sport, înţelege că acum examenele nu sunt o prioritate pentru ea şi atleta va susţine examenele când se va simţi pregătită", a declarat antrenorul sportivei, Michael Seme, care a precizat că Semenya este "foarte obosită".

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a anunţat, la 19 august, înainte de finala probei de 800 m din cadrul Campionatelor Mondiale de la Berlin, că a cerut unui grup de experţi germani să facă o anchetă în ceea ce priveşte sexul sportivei Caster Semenya, suspectată că ar fi hermafrodită. Acest anunţ a scandalizat Africa de Sud şi situaţia a luat o turnură extrasportivă, având implicaţii politice şi rasiale.

Primele speculaţii privind identitatea sexuală a sportivei sud-africane au apărut în luna iulie, când au avut loc Campionatele Africii pentru juniori, competiţie la care Semenya a impresionat prin evoluţiile sale.

Federaţia Sud-africană de Atletism a recunoscut, luna trecută, că Semenya a fost supusă unor teste pentru stabilirea identităţii sexuale, înaintea Campionatelor Mondiale de la Berlin.

O decizie privind viitorul campioanei mondiale va fi luată la sfârşitul lunii noiembrie, la Consiliul IAAF de la Monte Carlo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici