Atleta Caster Semenya, suspectată de IAAF că ar fi hermafrodită - GALERIE FOTO

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a solicitat forului de profil din Africa de Sud informaţii despre atleta Caster Semenya, câştigătoarea probei de 800 de metri din cadrul CM, care este suspectată că ar fi hermafrodită.

352 afișări
Imaginea articolului Atleta Caster Semenya, suspectată de IAAF că ar fi hermafrodită - GALERIE FOTO

Atleta Caster Semenya, suspectată de IAAF că ar fi hermafrodită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Atleta Caster Semenya

"După prestaţia extraordinară de la Campionatele Africii pentru juniori, unde şi-a îmbunătăţit performanţele la 800 metri şi 1.500 metri, au apărut speculaţii în legătură cu ea. Am contactat federaţia sud-africană pentru a afla dacă deţine documente ce permit stabilirea sexului lui Caster Semenya. În prezent se lucrează pentru obţinerea documentelor respective, dar este un proces complex, care ia timp şi costă mult", a declarat purtătorul de cuvânt al IAAF, Nick Davies.

Atleta Caster Semenya

Davies a precizat că întocmirea unui astfel de dosar, ce include expertize ale specialiştilor, psihologi şi ginecologi, durează în mod normal mai multe săptămâni.

Semenya, în vârstă de 18 ani, s-a impus, miercuri seară, în proba de 800 metri de la Campionatele Mondiale de Atletism de la Berlin, cu un minut, 55 de secunde şi 45 de sutimi, egalând cea mai bună performanţă mondială în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici