Cei mai bogaţi jucători şi antrenori din fotbalul englez - GALERIE FOTO

Primele cinci locuri din topul celor mai bogaţi 20 de jucători din fotbalul englez sunt ocupate de actuali şi foşti componenţi echipei Manchester United, în timp ce managerul formaţiei, Alex Ferguson, ocupă locul 3 pe lista celor mai bogaţi 10 de antrenori din fotbalul englez, informează The Sun.

506 afișări
Imaginea articolului Cei mai bogaţi jucători şi antrenori din fotbalul englez - GALERIE FOTO

Antrenorul naţionalei Angliei, Fabio Capello (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit The Sun, care citează site-ul FourFourTwo.com, cel mai bogat jucător din fotbalul englez este în continuare internaţionalul David Beckham, fost component al formaţiei Manchester United, al cărui contract pe cinci ani cu Los Angeles Galaxy, semnat în 2007 în schimbul sumei de 128 de milioane de lire sterline, îl menţine la o distanţă confortabilă de următorii clasaţi.

David Beckham

Averea sa este estimată la 125 de milioane de lire sterline.

Pe următoarele patru poziţii din top se află jucători ai echipei Manchester United, după cum urmează:

2. Michael Owen (38 milioane de lire sterline)

Michael Owen

3. Wayne Rooney (37 milioane de lire sterline)

Wayne Rooney

4. Rio Ferdinand (30 milioane de lire sterline)

Rio Ferdinand

5. Ryan Giggs (24 milioane de lire sterline)

Ryan Giggs

Lista celor mai bogaţi zece jucători din fotbalul englez este completată de Michael Ballack (Chelsea, 22 de milioane de lire sterline), Frank Lampard (Chelsea, 21 milioane de lire sterline), Steven Gerrard (Liverpool, 20 milioane de lire sterline), John Terry (Chelsea, 18 milioane de lire sterline), Didier Drogba (Chelsea, 16 milioane de lire sterline).

Potrivit clasamentului întocmit de site-ul FourFourTwo.com, antrenorul italian Fabio Capello, care conduce în prezent naţionala Angliei, ocupă primul loc pe lista celor mai bogaţi 10 manageri din fotbalul englez, cu o avere estimată la 30 de milioane de lire sterline. Potrivit sursei citate, Fabio Capello este un iubitor de artă, colecţia sa de lucrări de artă valorând 17 milioane de lire sterline.

Pe locul secund se află fostul mijlocaş al echipei Manchester United, Roy Keane, acum manager la formaţia din liga secundă Ipswich, care are o avere estimată la 27 de milioane de lire sterline.

Roy Keane

Tehnicianul campioanei Angliei, Manchester United, Sir Alex Ferguson, ocupă doar locul trei în acest clasament, cu o avere de 22 de milioane de lire sterline. Potrivit sursei citate, Ferguson a câştigat 15 milioane de lire sterline din salarii în perioada 1996-2003, iar în prezent are un salariu de 3,6 milioane de lire sterline pe an.

Sir Alex Ferguson

Însă, compania sa ACF Sports Promotions a înregistrat venituri de doar 342.000 de lire sterline în 2007-2008 şi se pare că tehnicianul scoţian a efectuat câteva investiţii neinspirate în imobiliare, astfel că averea sa este estimată acum la doar 22 de milioane de lire sterline.

Lista celor mai bogaţi zece manageri din fotbalul englez este completată de Carlo Ancelotti (Chelsea, 17 milioane de lire sterline), Sven Goran Eriksson (Notts County, 15 milioane de lire sterline), Arsene Wenger (Arsenal, 15 milioane de lire sterline), Harry Redknapp (Tottenham, 10 milioane de lire sterline), Rafa Benitez (Liverpool, 9 milioane de lire sterline), Martin O'Neill (Aston Villa, 9 milioane de lire sterline) şi Mark Hughes (Manchester City, 8 milioane de lire sterline).

Site-ul FourFourTwo.com a realizat o listă completă a celor mai bogaţi 100 de oameni din fotbalul englez, pe primul loc aflându-se finanţatorul grupării din liga a doua Queens Park Rangers, indianul Lakshmi Mittal, CEO al companiei Arcelor-Mittal, cel mai mare producător de oţel din lume, care are o avere estimată la 18,4 miliarde de lire sterline. Potrivit sursei citate, Lakshmi Mittal, care deţine 20 la sută din acţiunile clubului QPR şi care ar putea cumpăra pachetul de 54 la sută din acţiuni deţinut de italianul Flavio Briatore, se afla pe locul 2 în topul de anul trecut, cu o avere de 12,5 miliarde de lire sterline.

Lakshmi Mittal este urmat în acest top de ocupantul primul loc pe lista din 2008, patronul clubului Manchester City, Şeicul Mansour bin Zayed Al Nahya, care are o avere de 17 miliarde de lire sterline. În luna septembrie a acestui an, şeicul a reuşit să devină proprietarul a sută la sută din acţiunile clubului, după ce a cumpărat ultimele 10 procente deţinute de fostul patron, Thaksin Shinawatra. Preţul plătit nu a fost dat publicităţii, însă Mansour cheltuise până la acea dată 250 milioane de lire sterline pentru acţiunile clubului şi alte 200 de milioane de lire sterline pentru jucători precum Robinho, Carlos Tevez, Gareth Barry şi Emmanuel Adebayor.

Patronul clubului Chelsea, Roman Abramovici, este al treilea cel mai bogat om din fotbalul englez, cu o avere estimată la 7,8 miliarde de lire sterline. Sursa citată menţionează că miliardarul rus a investit peste 600 de milioane de lire sterline în clubul Chelsea, însă a realizat această sumă doar pe parcursul anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici