Cel mai scump jucător englez din istorie: Declan Rice a semnat cu Arsenal

Arsenal a anunţat transferul mijlocaşului englez Declan Rice de la West Ham, pentru o sumă record între două cluburi britanice, de 105 milioane de lire sterline (122,2 milioane de euro).

372 afișări
Imaginea articolului Cel mai scump jucător englez din istorie: Declan Rice a semnat cu Arsenal

Câteva ore mai devreme, jucătorul de 24 de ani a declarat într-o scrisoare adresată suporterilor lui West Ham că dorinţa sa de a juca la "cel mai înalt nivel" a stat la baza deciziei sale de a se transfera la Arsenal, care investeşte mult în lupta pentru titlu în Premier League în acest sezon.

Directorul sportiv al lui Arsenal, Edu, a declarat: "Declan este un jucător cu abilităţi fantastice şi cu un palmares dovedit atât la nivel de club, cât şi la nivel internaţional. Procesul acestui transfer a fost un mare efort de echipă, cu un plan clar, şi suntem foarte fericiţi că Declan ni se alătură".

Declan Rice are deja o experienţă vastă, având 245 de prezenţe la nivel de seniori pentru West Ham, precum şi 43 de selecţii pentru naţionala Angliei.

Declan şi-a început cariera la Chelsea, înainte de a se alătura academiei West Ham în 2014, iar un an mai târziu a semnat primul său contract profesionist. În ultima zi a sezonului 2016/17, Declan, în vârstă de 18 ani, şi-a făcut debutul la seniori şi a devenit în scurt timp un om de bază al echipei pentru următoarele şase sezoane.

Marele triumf al lui Declan Rice la West Ham a fost câştigarea Europa Conference League în acest an, în calitate de căpitan.

Transferul îl transformă pe mijlocaş în cel mai scump jucător britanic din istorie. Suma record plătită de un club britanic este cea de 106,8 milioane de lire sterline plătită de Chelsea către Benfica pentru mijlocaşul argentinian Enzo Fernández, în ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici