Celebrul turneu de tenis de la Wimbledon a ridicat interdicţia sportivilor din Rusia şi Belarus de a participa. Cum comentează situaţia numărul cinci mondial

Numărul cinci mondial, Daniil Medvedev a salutat vineri decizia Wimbledon de a permite jucătorilor ruşi şi belaruşi să concureze la turneul din acest an.

571 afișări
Imaginea articolului Celebrul turneu de tenis de la Wimbledon a ridicat interdicţia sportivilor din Rusia şi Belarus de a participa. Cum comentează situaţia numărul cinci mondial

Celebrul turneu de tenis de la Wimbledon a ridicat interdicţia sportivilor din Rusia şi Belarus de a participa. Cum comentează situaţia numărul cinci mondial

Numărul cinci mondial Daniil Medvedev este fericit după ce turneul său preferat din circuitul ATP va primi din nou sportivi din Rusia şi Belarus, după un an de interdicţie.

"Sunt fericit să aflu despre asta. Întotdeauna am spus că, dacă pot juca la Wimbledon, voi fi foarte fericit să fiu acolo. Este un turneu pe care îl iubesc. Acesta este singurul slam în care nu am fost încă în sferturi. Şi nu pot spune că urăsc să joc pe iarba. Îmi place. Aşa că îmi doresc dau tot ce am mai bun acolo. Este un turneu frumos. Şi mă bucur că am şansa să joc anul acesta”, a declarat Medvedev.

Wimbledon a interzis anul trecut accesul jucătorilor din Rusia şi Belarus, măsură adoptată după invadarea Ucrainei de către trupele Moscovei, susţinute tacit de Minsk.

Sportivii din aceste ţări trebuie să respecte o serie de condiţii pentru a putea concura. Vor evolua sub steag neutru şi le este interzisă orice formă de manifestare a sprijinului faţă de invazia Ucrainei. De asemenea, cei care au un sponsor de la companii operate şi controlate de statul rus sau belarus sunt desacalificaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici