Chivorchian: FC Timişoara ar accepta rejucarea meciului cu Rapid

Directorul general al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a declarat, miercuri, că argumentele contestaţiei depuse de bănăţeni în ceea ce priveşte legitimarea jucătorilor Tiberiu Bălan şi Dacian Varga la Rapid sunt solide, dar că timişorenii ar accepta şi rejucarea meciului dacă LPF va decide astfel.

50 afișări
Imaginea articolului Chivorchian: FC Timişoara ar accepta rejucarea meciului cu Rapid

Chivorchian: FC Timişoara ar accepta rejucarea meciului cu Rapid (Imagine: Alexandru Hrenciuc/Mediafax Foto)

"Cred că argumentele noastre sunt destul de solide. Un jucător din Liga I nu poate evolua fără să aibă viza LPF, pentru că cea care organizează competiţia este LPF. Neavând acest document, ba mai mult, având un înscris de la Ligă prin care erau anunţaţi să nu-i folosească pe jucători, cei de la Rapid i-au introdus totuşi pe teren", a declarat Chivorchian la ieşirea de la Comisia de Disciplină a LPF.

Oficialul grupării timişorene a adăugat că şi-ar fi dorit ca echipa pregătită de Ioan Ovidiu Sabău să câştige pe teren meciul cu Rapid, însă şi cei de la Rapid trebuuie să plătească dacă au greşit. "Eu mi-aşi fi dorit să câştigăm jocul pe teren, pentru că aşa este normal şi fair-play. Jucătorii de la Rapid au jucat, suporterii i-au încurajat şi chiar au deszăpezit terenul, însă cei care greşesc din punct de vedere al documentelor, sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă cu aceste legitimări", a menţionat Chivorchian.

Gheorghe Chivorchian a adăugat că FC Timişoara ar accepta rejucarea partidei din etapa a XX-a a Ligii I, însă comisia LPF este cea în măsură să ia o astfel de decizie. "Eu aş accepta şi rejucarea, dar comisia este cea în măsură să decidă dacă găsesc un articol în regulamrnt care să prevadă aşa ceva. Eu sunt de părăre că un joc trebuie câştigat pe teren, dar dacă greşeşti trebuie să şi plăteşti. Au fost şi alte echipe, care au pierdut meciul neavând viza LPF. Există precedent, aşadar nu ştiu de ce s-ar întâmpla altfel azi", a mai spus oficialul grupării din Timişoara.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Ion Taban, a declarat, miercuri, la ieşirea de la Comisia de Disciplină a LPF, că legitimarea jucătorilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan la gruparea giuleşteană a fost corectă şi a precizat că dreptul lor de joc este incontestabil. "Toate documentele noastre sunt legale. Legitimarea lui Varga şi Bălan a fost corectă, iar dreptul lor de joc este incontestabil. S-a creat un mare scandal, dar asta e, cei de la Timişoara aveau dreptul să facă o contestaţie, chiar dacă aceasta este neîntemeiată. Îmi pare rău dacă domnul Dragomir (n.r. - preşedintele LPF, Dumitru Dragomir) s-a pronunţat înainte de luarea unei decizii, dar sunt convins că membrii comisiei vor analiza bine şi îi voi spune şi domnului preşedinte că această contestaţie nu e întemeiată", a afirmat Taban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici