Cicliştii cu dizabilităţi pot participa gratuit la L’Étape Romania by Tour de France

Cea de-a doua ediţie a competiţiei L’Étape Romania by Tour de France, ce se va desfăşura pe 27 august 2023 în Capitală, găzduieşte o campanie dedicată integrării sociale a cicliştilor cu dizabilităţi care doresc să experimenteze emoţia legendarei curse.

132 afișări
Imaginea articolului Cicliştii cu dizabilităţi pot participa gratuit la L’Étape Romania by Tour de France

Cursa Para-ciclism va fi integrată pe toate cele trei trasee ale evenimentului, de 14 km (City Adventure), 42 km (The Ride) şi 85 km (The Race). Înscrierile sunt gratuite şi pot fi realizate pe pagina oficială a evenimentului.

„Proiectul propus are impact pe mai multe planuri. În primul rând prin atragerea persoanelor cu dizabilităţi către sport, la nivel de amatori sau de performanţă. În al doilea rând, pentru participanţii cursei Para-Ciclism va fi o experienţă unică, cu impact emoţional atât în plan personal, familial cât şi în grupul de prieteni, datorită renumelui Tour de France”, susţin organizatorii.

Înscrierea la cursa de Para-Ciclism este gratuită, va exista o zonă special amenajată pentru ridicarea pachetelor deservită de voluntari special instruiţi, iar startul concurenţilor va avea loc în conformitate cu viteza deplasării declarată la înscrierea în concurs.

„Prima ediţie a L'Étape Romania by Tour de France, la care am participat anul trecut alături de fiul meu Theo Matican, a fost una dintre cele mai frumoase experienţe pentru sportivii paralimpici. Concurăm în multe ţări şi locaţii, dar este singura competiţie în inima ţării, în Capitală, cu traseu complet închis. Am apreciat eforturile din spatele unei organizări deosebite, extrem de bine pusă la punct, a declarat dr. Sorin Matican, coordonatorul Lotului Naţional Paraciclism - Federaţia Română de Ciclism.

Cele trei trasee de care se vor bucura toţi concurenţii sunt:
-Cursa CITY ADVENTURE are 14 km şi este destinată tuturor amatorilor, dar şi copiilor de peste 8 ani care aleg această provocare istorică. Participanţii vor lua startul din faţa Palatului Parlamentului şi vor trece pe lângă repere ale oraşului precum Muzeul Naţional de Istorie a României, Palatul CEC, Primăria Municipiului Bucureşti, Palatul Regal.
-Al doilea traseu ca şi amploare este THE RIDE, are 42 de km şi este alcătuit dintr-o singură buclă, cu startul din imediata vecinătate a Palatului Parlamentului. Ruta trece prin puncte importante şi locuri emblematice din capitală, precum Bd. Unirii, Arena Naţională, Muzeul Naţional de Istorie a României, Palatul CEC, Primăria Municipiului Bucureşti, Palatul Regal, Ateneul Român, Palatul Victoria, Arcul de Triumf, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.
-Cel mai lung traseu este THE RACE, care are 85 de km şi este alcătuit din 2 bucle THE RIDE.

Susţinătorii şi pasionaţii acestui sport se vor bucura de atmosfera de festival din Piaţa Constituţiei, unde va fi amenajat Race Village-ul competiţiei, ce va conţine un muzeu în aer liber al legendarului brand Tour de France, zonă de încălzire, food-court, asistenţă mecanică pentru ciclişti, zonă de masaj, zonă de premiere cu scenă şi numeroase activări interesante realizate de sponsorii şi partenerii evenimentului. De asemenea, va fi organizată o zonă comercială unde vor fi prezente branduri care oferă echipament şi nutriţie sportivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici