Cinci jucătoare nord-coreene, depistate pozitiv la CM de fotbal

Cinci componente ale naţionalei de fotbal a Coreei de Nord, eliminată în faza grupelor la Campionatul Mondial din Germania, au fost depistate pozitiv cu un steroid anabolizant, a anunţat, sâmbătă, FIFA.

58 afișări
Imaginea articolului Cinci jucătoare nord-coreene, depistate pozitiv la CM de fotbal

Cinci jucătoare nord-coreene, depistate pozitiv la CM de fotbal (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Două jucătoare, Song Jong Sun şi Jong Pok Sim, au fost retrase de pe foaia de joc a meciului cu Columbia, scor 0-0, disputat în ultima etapă din grupa C a competiţiei, după ce, la controalele efectuate după meciul cu SUA, respectiv cu Suedia, au fost depistate pozitiv cu un steroid anabolizant.

În urma acestor controale pozitive, FIFA a decis ca toate componentele naţionalei nord-coreene să fie controlate, alte trei jucătoare fiind depistate pozitiv.

Jiri Dvorak, director medical în cadrul FIFA, a precizat, sâmbătă, că oficialii nord-coreeni au afirmat că steroidul respectiv era conţinut de un remediu chinezesc, administrat de medicul echipei unor jucătoare ce au fost lovite de un fulger în timpul unei furtuni, înainte de a participa la Cupa Mondială.

Selecţionata nord-coreeană a ieşit în evidenţă la această ediţie a CM, jucătoarele refuzând să acorde vreun interviu şi să se antreneze cu public. Potrivit informaţiilor publicate de agenţia SID, echipa a părăsit Germania în cel mai mare secret, după eliminarea din grupe, fără a avea vreun contact cu suporterii sau cu publicul la acest turneu.

Este vorba de al doilea caz de dopaj de la CM de fotbal feminin, după ce portarul naţionalei Columbiei, Yineth Varon, a fost depistată pozitiv pe 25 iunie, fiind exclusă din lot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici