Cinci jucători români s-au calificat joi, 30 august, în grupele Europa League

La începutul meciurilor premilinare, CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova şi Viitorul au fost înscrise în lupta pentru grupele Champions League, respectiv Europa League, dar toate cele patru au fost eliminate rând pe rând.

204 afișări
Imaginea articolului Cinci jucători români s-au calificat joi, 30 august, în grupele Europa League

Cinci jucători români s-au calificat joi, 30 august, în grupele Europa League

Ultimele două echipe rămase, campioana şi vicecampioana României, au încheiat parcursul european, joi, 30 august, după ce au fost eliminate de campioana Luxemburgului, Dudelange (2-5 la general), şi Rapid Viena (3-4 la general), formaţie care a încheiat pe poziţia a treia în sezonul trecut din campionatul Austriei.

În grupele Europa League s-au calificat joi seară, 30 august, cinci români. Andrei Ivan, jucătorul echipei, Rapid Viena, care a eliminat-o pe FCSB, Cosmin Moţi, Claudiu Keşeru, Dragoş Grigore, care s-au calificat cu Ludogoreţ, după ce au trecut de gruparea din Georgia, Torpedo Kutaisi, cu scorul de 0-5 la general şi fostul fundaş al Craiovei, Vladimir Screciu, actualul jucător al echipei din Belgia, Genk.

"Îmi pare rău pentru FCSB, dar nu se poate să meargă două echipe! N-am nimic cu ei, suntem prieteni, doar că pe teren eu joc la altă echipă, iar ei joacă la FCSB", a spus Andrei Ivan la finalul partidei cu FCSB.

În partida retur, de pe teren propriu, încheiată 4-0 pentru echipa din Bulgaria, Moţi şi Keşeru au fost integralişti, iar fostul jucător al FCSB-ului a oferit un assist la primul gol reuşit de Ludogorets. Foştii dinamovişti, Dragoş Grigore şi Mahlangu nu au prins lotul pentru dubla cu Torpedo Kutaisi.

Transferat în această vară la Genk, Vladimir Screciu nu a fost introdus în lotul echipei pregătită de Philippe Clement. Genk a marcat cele mai multe goluri din playoff-ul Europa League. 9 goluri au fost înscrise în poarta formaţiei din Danemarca, Brondby.

Joi seară, 30 august, a jucat şi fostul dinamovist, Ionuţ Nedelcearu în playoff-ul Europa League, însă echipa sa, Ufa, a ratat calificarea în grupe după ce Rangers s-a impus cu 2-1 la general. Fundaşul român a fost integralist în ambele meciuri din playoff.

Şi fostul stelist, Gabriel Enache, a fost eliminat aseară (n.red. - 30 august) din Europa League. Intrat în minutul 57 al partidei Beşiktaş - Partizan, mijlocaşul român nu a putut să schimbe soarta meciului. Formaţia din Turcia s-a impus cu 3-0, în timp ce în prima manşă din playoff partida s-a încheiat cu o remiză, 1-1.

Vineri, 31 august, de la ora 14:00, la Monaco, va avea loc tragerea la sorţi a grupelor Europa League. Un total de 48 de echipe vor fi împărţite în 12 grupe. Vor fi patru urne valorice, iar tragerea la sorţi se va face astfel încât echipele din aceeaşi ţară să nu se înfrunte în această fază a grupelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici