Cinci noi clase de fotbal pentru fete vor fi înfiinţate anul acesta în 5 judeţe din România

Cinci noi clase de fotbal pentru fete vor fi înfiinţate anul acesta la Liceele cu Program Sportiv din Bistriţa, Buzău, Piteşti, Târgu Mureş şi Timişoara.

71 afișări
Imaginea articolului Cinci noi clase de fotbal pentru fete vor fi înfiinţate anul acesta în 5 judeţe din România

Cinci noi clase de fotbal pentru fete vor fi înfiinţate anul acesta în 5 judeţe din România

Cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Federaţia Română de Fotbal introduce fotbalul feminin în liceele cu program sportiv din oraşele Bistriţa, Buzău, Piteşti, Târgu Mureş şi Timişoara.

„Proiectul „Centrelor de Pregătire” contribuie la sporirea profesionalismului în fotbalul feminin, un fenomen naţional care în ultimii 10 ani a însemnat pentru România o creştere a participării de la 330 la peste 100.000 de practicante şi la recorduri de audienţă la stadion şi TV.”, scrie frf.ro.

Clasele de fotbal pentru fete de la Liceele cu Program Sportiv din Bistriţa, Buzău, Piteşti, Târgu Mureş şi Timişoara vor fi înfiinţate începând cu anul şcolar 2024-2025, de la clasele IX-a. Federaţia Română de Fotbal contribuie în acest proiect prin implicarea unor specialişti cu expertiză inclusiv de nivel internaţional, precum şi cu mijloace materiale. Alegerea liceelor mai sus amintite a avut în vedere distribuţia claselor la nivel naţional.

„Unul dintre obiectivele strategice asumate de FRF în Strategia de Dezvoltare a Fotbalului Feminin (2021-2026) îl reprezintă creşterea participării în fotbalul feminin, precum şi asigurarea unui context propice dezvoltării permanente a acestuia prin reforme normative, proiecte şi parteneriate menite să furnizeze formare specifică şi să parcurgă etapele necesare performanţei.”, transmite FRF.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici