CIO analizează dreptul Rusiei şi Belarusului de a participa la ceremonia de deschidere Paris 2024

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat că în cadrul următoarei sale reuniuni, comitetul său executiv va decide dacă sportivilor ruşi şi bieloruşi li se va permite să ia parte la ceremonia de deschidere a Jocurilor de la Paris, informează insidethegames.

158 afișări
Imaginea articolului CIO analizează dreptul Rusiei şi Belarusului de a participa la ceremonia de deschidere Paris 2024

CIO analizează dreptul Rusiei şi Belarusului de a participa la ceremonia de deschidere Paris 2024

Directorul executiv al CIO pentru Jocurile Olimpice, Christophe Dubi, a declarat că această chestiune va fi discutată la următoarea sesiune, pe 19 martie, la Lausanne.

"Deocamdată nu este cazul, sportivilor cu paşapoarte ruseşti sau belaruse care participă la Jocuri nu li s-a interzis (să participe la ceremonie)", a declarat preşedintele Comisiei de coordonare a CIO, Pierre-Olivier Beckers-Vieujant.

Sportivii paralimpici ruşi şi bieloruşi nu vor participa la ceremonia de deschidere, a anunţat miercuri Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC). Sportivii ruşi şi belaruşi nu vor putea concura în probele pe echipe la Jocurile Olimpice din perioada 26 iulie-11 august, dar vor putea participa în probele individuale ca neutri - fără steaguri sau imnuri.

Sportivilor medaliaţi li se va interzice, de asemenea, orice afişare a naţionalităţii, cum ar fi simboluri sau imnuri. În schimb, va fi ridicat steagul neutru - alb cu litere negre pe care scrie NPA (Neutral Paralympic Athletes), iar pe stadion va fi intonat imnul paralimpic. Rezultatele acestor sportivi de pe podium nu vor fi incluse în clasamentul oficial al medaliilor.

Comitetul paralimpic rus, care ar putea trimite până la 125 de sportivi, a criticat orientările ca fiind „discriminatorii".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
paris 2024,
ceremonie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici