CIO aprobă cinci sporturi suplimentare pentru Jocurile Olimpice de la Los Angeles. Boxul rămâne în aşteptare

Comisia executivă a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) a aprobat vineri cele cinci sporturi suplimentare propuse de Comitetul de organizare pentru programul olimpic de la Los Angeles 2028, dar boxul rămâne în continuare suspendat.

406 afișări
Imaginea articolului CIO aprobă cinci sporturi suplimentare pentru Jocurile Olimpice de la Los Angeles. Boxul rămâne în aşteptare

Cricketul, baseball-ul şi softball-ul, fotbalul cu steaguri, lacrosse-ul şi squash-ul au primit sprijinul Comitetului Executiv.

Pentatlonul modern, incluzând cursele cu obstacole, şi halterele au fost, de asemenea, readuse în program.

Directorul de sport al CIO, Kit McConnell, a recunoscut că aceste planuri ar necesita ca Jocurile să depăşească limita de 10.500 de sportivi.

Cricketul va fi jucat în formatul Twenty20, iar lacrosse folosind regulile sixes.

În ceea ce priveşte boxul, preşedintele Thomas Bach a subliniat că CIO doreşte ca acesta să fie inclus la Los Angeles 2028 şi ar exclude ca un grup operativ să gestioneze acest sport pentru a treia ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice, insistând că problema va fi rezolvată pe măsură ce va progresa.

Bach a adăugat că pentatlonul modern ar fi fost eliminat dacă cursele cu obstacole nu ar fi înlocuit echitaţia.

Toate deciziile urmează să fie aprobate în cea de-a doua zi a sesiunii CIO, luni (16 octombrie).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici