CIO confirmă candidatura oraşului Los Angeles la organizarea Jocurilor Olimpice din 2028

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a confirmat, luni seara, candidatura oraşului Los Angeles la organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2028, cu precizarea că va contribui cu aproximativ 1,8 miliarde dolari (1,5 miliarde euro), informează AFP.

113 afișări
Imaginea articolului CIO confirmă candidatura oraşului Los Angeles la organizarea Jocurilor Olimpice din 2028

CIO confirmă candidatura oraşului Los Angeles la organizarea Jocurilor Olimpice din 2028

"CIO este mulţumit să publice contractul oraşului gazdă din 2028 ca urmare a declaraţiei de candidatură a Los Angeles-ului pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2028", a anunţat CIO, într-un comunicat de presă.

Astfel, ediţia din 2024 a Jocurilor Olimpice urmează să fie organizată la Paris. Iniţial, atât Los Angeles, cât şi Paris au candidat pentru anul 2024, însă anunţul americanilor a clarificat situaţia. Prin urmare, Paris a rămas singurul oraş aflat în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024.

"Prin acest acord se realizează încă un pas pentru aducerea Jocurilor Olimpice în oraşul nostru pentru prima data în această generaţie", a declarat primarul oraşului Los Angeles, Eric Garcetti.

La rândul lor, oficialii din Paris au salutat decizia luată de americani şi au precizat că vor coopera cu Comitetul Internaţional Olimpic pentru a găsi o soluţie cât mai bună pentru ambele oraşe şi pentru buna desfăşurare a celor două ediţii a Jocurilor Olimpice.

Oraşul Los Angeles a mai găzduit Jocurile Olimpice în 1932 şi 1984, iar Paris, în 1900 şi 1924.

Ediţia din 2020 a Jocurilor Olimpice se va desfăşura la Tokyo, după ce ediţia din 2016 a fost organziată la Rio de Janeiro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici