Clubul Barcelona, acuzat de corupţie pentru plăţi către un fost oficial al arbitrilor

Clubul Barcelona a fost acuzat de corupţie în legătură cu plăţile pe care le-a făcut către Jose Maria Enriquez Negreira, un fost vicepreşedinte al comitetului de arbitri din Spania.

190 afișări
Imaginea articolului Clubul Barcelona, acuzat de corupţie pentru plăţi către un fost oficial al arbitrilor

Clubul Barcelona, acuzat de corupţie pentru plăţi către un fost oficial al arbitrilor

Luna trecută s-a aflat că Barca i-a plătit lui Negreira şi unei companii pe care o deţine un total de 8,4 milioane de euro între 2001 şi 2018.

Un tribunal din Barcelona a stabilit vineri că Barca, foşti oficiali ai clubului şi Negreira pot fi puşi sub acuzare pentru „corupţie", „abuz de încredere" şi „înregistrări comerciale false".

Aceste procese, intentate de procuratura din Barcelona, vizează clubul, precum şi pe foştii preşedinţi Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell.

„FC Barcelona a obţinut şi a menţinut un acord verbal strict confidenţial cu Jose Maria Enriquez Negreira pentru ca, în calitatea sa de vicepreşedinte al Comisiei Tehnice de Arbitraj (CTA) şi în schimbul unor sume de bani, acesta din urmă să efectueze acţiuni care tind să avantajeze FC Barcelona în deciziile arbitrilor", a explicat parchetul, potrivit BBC.

Directorul executiv al La Liga, Javier Tebas, a declarat luna trecută că preşedintele clubului Barcelona, Joan Laporta, ar trebui să demisioneze dacă nu va putea explica plăţile.

Laporta a respins acuzaţiile. „Să fie clar că Barca nu a cumpărat niciodată arbitri şi Barca nu a avut niciodată intenţia de a cumpăra arbitri, absolut niciodată", a declarat el marţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
barcelona,
corupţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici