Clubul canadian Montreal a dat afară un fotbalist care a refuzat vaccinul împotriva COVID-19

  • Atacantul Erik Hurtado a refuzat să primească prima doză de vaccin.
  • Oficialii au considerat că jucătorul reprezintă ”un pericol” pentru colegi şi au decis să-l vândă.
  • Recent, Canada a închis graniţele pentru turiştii străini nevaccinaţi împotriva COVID-19.
301 afișări
Imaginea articolului Clubul canadian Montreal a dat afară un fotbalist care a refuzat vaccinul împotriva COVID-19

Erik Hurtado Sursafoto: Instagram

Canadienii nu glumesc, când aplică reguli stricte pentru a stârpi pandemia.

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 a fost mult timp în centrul atenţiei, iar echipele de fotbal nu au fost ocolite. Cluburile, atât prin protecţia membrilor, cât şi pentru impactul social, sunt văzute ca promotoare ale campaniei.

Iar refuzul vaccinului poate compromite decisiv relaţia cu echipa şi poate schimba o carieră. Este cazul lui Erik Hurtado, atacant născut în 1990. Hurtado este legitimat la clubul Montreal, care evoluează în campionatul SUA.

Jucătorul a refuzat să primească prima doză de vaccin. Clubul a luat o poziţie clară şi, după ce a luat act de alegerea jucătorului, a deschis imediat vânzarea sa.

Echipa canadiană l-a vândut cu suma de 200.000 de dolari la formaţia Columbus Crew, o altă echipă din liga americană.

Directorului sportiv de la Montreal, Olivier Renard, a comentat:

„În ultimele săptămâni, am primit şi am ascultat multe oferte pentru Erik. Deşi am fost întotdeauna mulţumiţi de performanţa sa pe teren, decizia sa a nu se vaccina împotriva COVID-19 a generat o problemă considerabilă. Erik a confirmat că nu se simte în siguranţă în timpul administrării vaccinului; în consecinţă, am decis transferul".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici