Comisia de Apel a UEFA a anulat suspendarea lui FC Porto din LC

Comisia de Apel a UEFA a anulat, vineri, decizia luată, la 4 iunie, de Comisia de Disciplină a forului european privind excluderea grupării FC Porto din Liga Campionilor, pentru tentative de corupţie, a anunţat cotidianul Record, în ediţia online.

50 afișări
Imaginea articolului Comisia de Apel a UEFA a anulat suspendarea lui FC Porto din LC

Comisia de Apel a UEFA a anulat suspendarea lui FC Porto din LC

Potrivit unui purtător de cuvânt, Comisia de Control şi Disciplină a UEFA va analiza din nou cazul, pentru ca până la 1 august, data tragerii la sorţi pentru al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor, totul să fie rezolvat.

La şedinţa de la Nyon a Comisiei de Apel au asistat, pe lângă reprezentanţii FC Porto, şi oficiali de la Benfica Lisabona şi Vitoria Guimaraes, dar şi Joao Leal, reprezentant al departamentului juridic din cadrul Federaţiei Portugheze de Fotbal (FPF).

FC Porto, campioana Portugaliei, a fost exclusă, la 4 iunie, de UEFA, din următoarea ediţie a Ligii Campionilor, pentru tentative de corupere a arbitrilor în cadrul scandalului "Fluierul Aurit".

Gruparea FC Porto a fost găsită vinovată de tentative de corupere a arbitrilor în sezonul 2003-2004 de către Liga Profesionistă de Fotbal din Portugalia şi a fost penalizată, la 9 mai, cu şase puncte, însă a renunţat să facă apel deoarece îşi asigurase deja titlul. În cazul în care excluderea clubului FC Porto din Liga Campionilor va fi, în cele din urmă, confirmată, Vitoria Guimaraes, ocupanta locului trei, se va califica automat în grupele competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici