Comitetul Olimpic din Kosovo cere o acţiune disciplinară din partea CIO împotriva lui Djokovic

Autorităţile olimpice din Kosovo au cerut Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) să deschidă o procedură disciplinară împotriva lui Novak Djokovic, acuzându-l pe tenismenul sârb că a stârnit tensiuni politice spunând „Kosovo este inima Serbiei" la Openul Franţei, potrivit Reuters.

1152 afișări
Imaginea articolului Comitetul Olimpic din Kosovo cere o acţiune disciplinară din partea CIO împotriva lui Djokovic

Comitetul Olimpic din Kosovo cere o acţiune disciplinară din partea CIO împotriva lui Djokovic

Djokovic a scris mesajul pe obiectivul unei camere de luat vederi după victoria sa din primul tur de la Roland Garros.

Mesajul a fost transmis luni, în aceeaşi zi în care 30 de militari ai forţelor de menţinere a păcii ale NATO au fost răniţi în confruntări cu protestatari sârbi în Zvecan, oraşul în care a crescut tatăl lui Djokovic. Autorităţile sârbe au declarat că 52 de protestatari au fost răniţi în confruntări. Violenţele au izbucnit după ce primari de etnie albaneză au preluat mandatele în zona cu majoritate sârbă din nordul Kosovo, în urma unor alegeri boicotate de sârbi.

Ulterior, numărul trei mondial a declarat că este împotriva oricărui tip de conflict, dar şi-a apărat declaraţia şi a descris situaţia din Kosovo ca fiind un „precedent".

„Novak Djokovic a promovat încă o dată propaganda naţionaliştilor sârbi şi a folosit platforma sportivă pentru a face acest lucru", a transmis Ismet Krasniqi, preşedintele Comitetului Olimpic din Kosovo (KOK), prin intermediul unui comunicat.

Krasniqi a îndemnat CIO să „deschidă o procedură disciplinară împotriva sportivului". CIO nu a comentat incidentul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici