Concesiunea serviciilor de mentenanţă la Naţional Arena, aprobată. Operatorul va fi desemnat prin licitaţie

Consilierii CGMB au aprobat, joi, proiectul privind concesiunea de servicii pentru operarea şi mentenanţa Naţional Arena către un operator profesionist, care va fi desemnat prin licitaţie publică.

385 afișări
Imaginea articolului Concesiunea serviciilor de mentenanţă la Naţional Arena, aprobată. Operatorul va fi desemnat prin licitaţie

Concesiunea serviciilor de mentenanţă la Naţional Arena, aprobată. Operatorul va fi desemnat prin licitaţie (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Acest proiect a intrat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de şase ori, de cinci ori fiind respins.

Proiectul urmăreşte ca exploatarea stadionului să fie realizată de un operator profesionist care să asigure şi realizarea politicilor publice.

Pentru asigurarea succesului organizării şi desfăşurării unor evenimente de mare anvergură se relevă necesitatea ca managementul operaţional să fie făcut în mod profesionist de un operator specializat, recunoscut pe plan internaţional cu o bogată experineţă n organizarea unor evenimente sportive, culturale şi artistice de mare interes, care să aibă şi resursele financiare necesare atingerii acestui scop, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Totodată, operatorul are obligaţia de a introduce stadionul în circuitul evenimentelor de mare anvergură astfel încât acestea să devină un obiectiv ce atragere de fonduri prin activităţile conexe evenimentelor.

"Organizarea unei proceduri publice de atribuire a contractului de concesiune a stadionului Arena Naţională se impune în contextul în care municipiul Bucureşti nu are experienţa, know-how -ul şi resursele necesare exploatării eficiente în acest domeniu. În plus, Municipiul Bucureşti ar evita expunerea la riscul suportării integrale şi exclusive a cheltuielilor operaţionale, în contextul în care exploatarea directă s-ar dovedi neprofitabilă", se arată în document.

În plus, operarea directă ar presupune utilizarea de fonduri importante din bugetul personal, angajare de personal, mentenanţă şi asigurare de utilaje specifice întreţinerii.

Prin contractul de concesiune, Municipiul Bucureşti va avea drepturi extinse privind supravegherea şi controlul activităţilor de management şi exploatare desfăşurate de ofertantul căştigător.

Procedura vizată pentru atribuirea contractului de concesiune a stadionului este licitaţia pbulică organizată conform OUG 54/2006.

Durata iniţială a concesiunii poate fi de maxim 49 de ani de la data semnării contractului. şi va putea fi prelungită pe o perioadă cel mult egală cu jumătate din durata iniţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici