Conducerea FC Barcelona îşi revine greu. Ernesto Valverde, despre înfrângerea dureroasă: Nu ştiu cum mă va afecta acest rezultat/ Josep Maria Bartomeu: O seară dezastruoasă

Ernesto Valverde a reacţionat pentru prima dată după eliminarea ruşinoasă suferită de Barcelona în faţa lui Liverpool. Antrenorul catalanilor spune că toată lumea trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru rezultatul uluitor.

1426 afișări
Imaginea articolului Conducerea FC Barcelona îşi revine greu. Ernesto Valverde, despre înfrângerea dureroasă: Nu ştiu cum mă va afecta acest rezultat/ Josep Maria Bartomeu: O seară dezastruoasă

Ernesto Valverde, despre înfrângerea dureroasă a Barcelonei: Nu ştiu cum mă va afecta acest rezultat. Toţi ne asumăm responsabilitatea

Tehnicianul şi-a găsit greu cuvintele, după ce "cormoranii" au câştigat cu 4-0 pe Anfield şi s-au calificat în finala Ligii Campionilor. Valverde a fost sincer şi direct, declarând că nu există nicio scuză pentru un asemenea rezultat, ţinând cont că este al doilea an consecutiv în care Barcelona este eliminată dramatic. În sezonul 2017/2018, catalanii au spus adio Ligii după ce au pierdut cu 3-0 pe Olimpico, cu AS Roma, după ce în tur, pe Camp Nou, au câştigat cu 4-1.

”Ne-au dat un gol la începutul meciului, dar am reuşit să rămânem în meci. Apoi, în partea a doua, au înscris de două ori rapid, au fost agresivi, iar noi n-am făcut ce trebuie pentru a marca. Nu am reuşit să răspundem la presiunea uriaşă pusă de Liverpool. Am fost surprins de golul patru. Nu mi-am dat seama dacă a fost corner direct sau corner indirect.

Când eşti întors într-un asemenea stil, nu ai nicio scuză. Nu am avut răspunsul care trebuia. Dacă am fi marcat, acum noi eram în finala Champions League. Nu ştiu cum mă va afecta acest rezultat, toată lumea trebuie să-şi asume responsabilitatea”, a spus Valverde, după eliminarea dramatică a Barcelonei din Ligă.

Josep Maria Bartomeu, preşedinte Barcelona: Trebuie să ne revenim

Josep Maria Bartomeu, preşedintele Barcelonei, a catalogat drept "o dezamăgire" eliminarea ruşinoasă şi dramatică suferită de catalani în Liga Campionilor.

Liverpool a întors într-un mod fabulos un 3-0 pentru formaţia blaugrana, obţinut pe Camp Nou, câştigând cu 4-0 pe Anfield. Şeful de pe Camp Nou a anunţat că întreaga conducere va reflecta adânc asupra situaţiei de la club şi a vorbit despre situaţia lui Ernesto Valverde, antrenorul lui Messi & Co. "O dezamăgire... Îi felicit pe cei de la Liverpool, au făcut un meci mare, au înscris patru goluri. Nu există nicio explicaţie pentru golul al patrulea, poate ne-au luat prin surprindere, poate a fost o greşeală... Nu am vorbit cu nimeni încă, nu e nicio explicaţie. Golul a împietrit echipa. Pentru al doilea an la rând am avut o seară dezastruoasă", a spus Josep Maria Bartomeu la Movistar Plus.

"Vom avea timp să reflectăm asupra eliminării şi să ne gândim. Avem Copa del Rey de jucat în trei săptămâni. Anul trecut, la Roma, s-a întâmplat acelaşi lucru. E dificil să explicăm asta, o s-o facem la nivel intern. Conducerea va reflectă adânc asupra a ceea ce s-a întâmplat aici. Acum este timpul să ne concentral asupra Copa del Rey, să ne revenim şi să le cerem iertare fanilor Barcei."

Preşedintele Barcelonei a fost întrebat şi despre soarta lui Ernesto Valverde. Oficialul a evitat să dea un răspuns, motivând prin faptul că spiritele sunt încinse din cauza eliminării şi că nu e momentul pentru o astfel de discuţie.

"Acum suntem sub efectul eliminării. Ceea ce trebuie să facem este să încercăm să ne revenim, pentru că mai avem de jucat finală Copa del Rey. Vor urmă zile dificile pentru toţi, dar trebuie să ne trezim", a fost reacţia lui Bartomeu.

Divock Origi şi Giorginio Wijnaldum au marcat câte două goluri într-o seară de vis pentru Liverpool, una în care "cormoranii" au câştigat cu 4-0, au întors rezultatul şi s-au calificat în finala Ligii Campionilor pentru al doilea an consecutiv. Trupa lui Klopp merge la Madrid şi aşteaptă să-şi afle adversara, dintre Ajax şi Tottenham. "Lăncierii" au câştigat cu 1-0 pe noul White Hart Lane şi pornesc cu avantaj în retur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici