Consiliul Local a amânat premierea campioanei României la polo, CSM Oradea

Consiliul Local Oradea a amânat pe săptămâna viitoare dezbaterea unui proiect de hotărâre propus de consilierii PDL cu privire la premierea echipei de polo CSM Oradea, care este campioană naţională a treia oară consecutiv, deoarece întâi trebuie plătite salariile restante ale sportivilor.

1 afișare

Premierea echipei de polo CSM Oradea a declanşat dezbateri aprinse în şedinţa Consiliului Local de miercuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dorin Corcheş, şeful grupului de consilieri PDL, a anunţat că democrat-liberalii au depus înaintea şedinţei, la secretariatul tehnic al Consiliului Local, un proiect de hotărâre privind premierea jucătorilor. Astfel, dintr-un buget total de 51.520 lei, sportivii ar fi urmat să fie recompensaţi cu câte 2.800 lei, antrenorul cu 5.600 lei, iar instructorul sportiv şi masorul cu suma de 1.960 lei.

"Am făcut această propunere pentru că programul competiţional s-a încheiat, echipa a intrat în vacanţă şi sunt sportivi care vor pleca din localitate. Am dori ca săptămâna viitoare să putem avea deja o ceremonie de premiere", a spus Corcheş.

Propunerea consilierului l-a iritat pe primarul Ilie Bolojan, care a calificat gestul PDL ca unul "de imagine" şi a spus că, înainte să propună premierea sportivilor, ar fi trebuit să vină cu soluţii pentru plata salariilor acestora.

"Înainte să premiem cu 20 de milioane de lei vechi un jucător, ar trebui să ne gândim cum să îi plătim salariul care se ridică la 3.000 de euro şi este de cinci sau şase ori mai mare", a afirmat Bolojan.

Primarul a spus că la data la care fostul director al Clubului Sportiv Municipal, Ionel Bungău, a preluat conducerea, echipa de polo avea salariile restante de trei luni, întârzâiere care a fost redusă treptat la doar o lună, în condiţiile în care criza economică a lăsat echipa fără sponsor.

"În această perioadă, nu am văzut niciun proiect de hotărâre din partea consilierilor care propun acum premierea, că ne donează îndemnizaţiile de şedinţă ca să plătim salariile jucătorilor. Nu am primit niciun sprijin din partea lor", a spus Bolojan.

Disputa dintre reprezentanţii opoziţiei şi ai puterii din Consiliul Local Oradea a fost temperată doar după intervenţia secretarului Ionel Vila, care a spus că deliberativul nu poate lua o decizie privind acordarea premiilor, fără a avea un raport de specialitate anexat la proiectul de hotărâre.

"Din păcate, am primit acest proiect abia azi (miercuri - n.r.), în jurul orei 14.00, cu puţin timp înaintea şedinţei, pentru a mai avea timp să facem documentaţia necesară", a spus Vila.

La propunerea acestuia, premierea poloiştilor va fi rediscutată în şedinţa extraordinară a Consiliului Local, care va avea loc săptămâna viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici