Constanţa va găzdui Campionatele Internaţionale de Atletism

Oraşul Constanţa va găzdui a 55-a ediţie a Campionatelor Internaţionale de Atletism, care vor avea loc la 4 iunie, de la ora 18.00, pe Stadionul Farul, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Atletism.

360 afișări
Imaginea articolului Constanţa va găzdui Campionatele Internaţionale de Atletism

Constanţa va găzdui Campionatele Internaţionale de Atletism (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

FRA a stabilit ca această competiţie să reprezinte criteriu de verificare şi selecţie în vederea Campionatului European pe echipe, care se va desfăşura în perioada 19-20 iunie, la Budapesta. Lotul care va pleca în Ungaria va fi supus aprobării Consiliului Federal, care va avea loc la 5 iunie, la Constanţa.

Câştigătorii probelor de seniori vor fi premiaţi cu 1.000 de euro, în timp ce juniorii vor primi 500 de euro.

Probele de greutate, disc şi ciocan vor avea loc la CSN Snagov-Siliştea, deoarece instalaţia de nocturnă a stadionul din Constanţa nu permite desfăşurarea acestor concursuri.

Cu ocazia Campionatelor Internaţionale se vor decerna şi unele trofee omagiale: "Lia Manoliu" - disc feminin; "Ioan Soter" - înălţime (masculin şi feminin), "Maria Cioncan" - 1.500 metri feminin, "Constantin Craiu" - feminin, triplusalt, 100 metri, 400 metri, 3.000 metri obstacole; masculin, 5.000 metri, 400 metri garduri şi 200 metri, "Claudiu Bujin" - lungime masculin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici