Constantin Popovici şi Cătălin Preda se pregătesc de un nou sezon de sărituri de la mare înălţime

După rezultatele excelente din sezonul trecut, săritorii de la mare înălţime Constantin Popovici şi Cătălin Preda au statut de sportivi permanenţi şi vor lua startul la toate etapele din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. România este singura ţară reprezentată de doi sportivi în competiţie.

147 afișări
Imaginea articolului Constantin Popovici şi Cătălin Preda se pregătesc de un nou sezon de sărituri de la mare înălţime

Constantin Popovici şi Cătălin Preda se pregătesc de un nou sezon de sărituri de la mare înălţime

Constantin Popovici şi Cătălin Preda au terminat sezonul 2021 din Seria Mondială Cliff Diving pe locurile doi, respectiv trei, în clasamentul general şi acest lucru le-a garantat prezenţa permanentă în cea mai spectaculoasă competiţie de high diving din lume.

Competiţia în care se sare de pe platforma amplasată la 27 de metri, la masculin, şi 21 de metri, la feminin, are programate 8 etape în acest sezon, şapte dintre acestea fiind deja confirmate, iar etapa finală, o surpriză a organizatorilor, urmând să fie anunţată ulterior.

Oraşele Boston (4 iunie), în Statele Unite ale Americii, şi Sisikon (11 septembrie), în Elveţia, revin în calendar după o pauză de câţiva ani, iar Copenhaga (16 iulie), Oslo (13 august), Mostar (27 august) şi Polignano a Mare (25 septembrie) şi-au păstrat locul şi în acest sezon. Principala nouate din calendar, în afara locaţiei surpriză pentru finalul de sezon, este includerea în premieră a unei etape la Paris (18 iunie), în Franţa. Astfel, pentru prima oară în istoria competiţiei sunt programate trei opriri în trei capitale din Europa.

Anul trecut, Constantin Popovici şi Cătălin Preda au fost principalii rivali ai francezului Garry Hunt, care a obţinut cel de-al 9-lea Trofeu King Kahekili, iar anul acesta sunt pregătiţi să se lupte din nou pentru titlu în Seria Mondială, al 13-lea sezon al acestei competiţii. Cei doi sportivi români au avut un parcurs excelent, reuşind să impresioneze în fiecare etapă a sezonului.

Cu o victorie în etapa de la Oslo şi alte patru clasări pe podium, sezonul trecut a fost cel mai bun pentru Constantin Popovici în Seria Mondială. Sportivul român a terminat pe locul secund în ierarhia generală cu un total de 640 de puncte, la doar 160 de puncte în spatele lui Garry Hunt.

2022 este cel de-al treilea an în care Constantin Popovici are statut de săritor permanent, distincţie pentru care se antrenează intens pentru a fi în cea mai bună formă la startul noului sezon. „Am avut o perioadă de pregătire de două luni în Canada, iar acum mă antrenez în România. Am pregătit ceva nou pentru anul acesta, aşa că munca este pe măsură, la fel şi aşteptările. Sper să fie un an bun, chiar mai bun decât sezonul 2021. Sunt foarte entuziasmat pentru noul sezon şi de abia aştept să sar în noile locaţii”, a spus Constantin Popovici.

Cătălin Preda a început sezonul 2021 cu o victorie, la Saint-Raphaël în Franţa, iar evoluţiile sale constante l-au păstrat în lupta pentru titlu până în ultimele etape. Cu 550 de puncte şi locul 3 la general, săritorul român şi-a asigurat şi el locul între sportivii permanenţi din 2022.

„Gustul dulce al victoriei de la Saint-Raphaël, de anul trecut, îmi stă încă pe buze şi obiectivul meu rămâne în continuare câştigarea trofeului King Kahekili. Cum sezonul trecut nu am reuşit să mă menţin în poziţia de lider până la final, anul acesta mă uit în direcţia aceasta, cât mai concentrat. Pentru mine va fi un sezon de consolidare, în care ţintesc să găsesc constanţa necesară menţinerii în vârf”, a spus şi Cătălin Preda.

8 sportivi la masculin şi 8 la feminin au statut permanent, iar la fiecare etapă vor mai fi alţi patru la fiecare categorie care vor participa pe baza unui wild card. Începând din iunie şi până în octombrie, sportivii se vor lupta pentru Trofeul King Kahekili în cea mai spectaculoasă competiţie de high diving din lume.

Calendar Seria Mondială Red Bull Cliff Diving 2022

  • 4 iunie - Boston, Statele Unite ale Americii
  • 18 iunie – Paris, Franţa
  • 16 iulie – Copenhaga, Danemarca
  • 13 august – Oslo, Norvegia
  • 27 august – Mostar, Bosnia şi Herţegovina
  • 11 septembrie – Sisikon, Elveţia
  • 25 septembrie– Polignano a Mare, Italia
  • Etapa finală va fi confirmată în curând.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici