Contra pleacă de la naţională, după înfrângerea usturătoare din partida Spania - România: „Vreau să le cer scuze suporterilor”

Cosmin Contra a anunţat că demisionează din funcţia de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, luni seara, după partida cu Spania, de la Madrid, din ultimul meci al grupei F de calificare la EURO 2020, scor 0-5.

2201 afișări
Imaginea articolului Contra pleacă de la naţională, după înfrângerea usturătoare din partida Spania - România: „Vreau să le cer scuze suporterilor”

Cosmin Contra: Plec de la naţională. Vreau să le cer scuze suporterilor

"Decizia este de a nu mai continua la echipa naţională. Nu mi-am îndeplinit obiectivul şi plec de la echipa naţională. La un nivel aşa înalt, trebuie să arătăm altfel. Nu ştiu dacă merg la tragerea la sorţi. Vreau să îi mulţumesc lui Răzvan Burleanu, vreau să le cer scuze suporterilor pentru că nu am făcut mai mult, dar au fost şi lucruri bune. Am meritat mai mult respect pentru ce am încercat să fac. Aş fi foarte fericit să se califice naţionala la EURO 2020. Nu e treaba mea cine mă va înlocui", a declarat Cosmin Contra, la Pro TV.

Cosmin Contra a sosit la naţionala Românei în septembrie 2017, când l-a înlocuit pe Christoph Daum. În grupa din Liga Naţiunilor, tricolorii au încheiat pe locul secund, sub Serbia şi peste Muntenegru şi Lituania, în timp ce în preliminariile pentru EURO 2020, naţionala a terminat grupa F pe locul 4, nereuşind să câştige vreun meci cu Spania, Suedia sau Norvegia.

După meciul cu Spania, Contra a vorbit şi despre lipsa de atitudine arătată de jucătorii săi.

"Am întâlnit o echipă foarte puternică, am aliniat o echipă destul de tânără. Am încercat să umblu la moralul jucătorilor după meciul cu Suedia, am încercat să-i fac să înţeleagă că meciul acesta este important. Am avut ocazie la 1-0. Dacă egalam, poate moralul era altul. E o înfrângere foarte dură, nu-mi plac aceste înfrângeri. Chiar dacă zâmbesc, sunt aşa de trist încât nu am cuvinte.

După un meci cu Spania, chiar dacă e o înfrângere usturătoare, poate în martie vor arăta altfel. Spania e mult mai bună ca echipa României, dar, la fel ca în meciul cu Suedia, adversarii ne-au bătut şi la atitudine. M-am aşteptat la o reacţie din partea lor, probabil nu s-au concentrat după înfrângerea cu Suedia. Nu sunt supărat din cauza înfrângerii, ci din cauza atitudinii", a mai spus Contra.

România a fost învinsă clar de Spania, luni, la Madrid, pe "Wanda Metropolitano", în ultimul meci din grupa F de calificare la EURO 2020, scor 0-5. Ibericii au punctat prin Fabian Ruiz (8'), Gerard Moreno (33', 43'), Adrian Rus- autogol (45+1') şi Mikel Oyarzabal (90+2').

Clasamentul final al grupei F de calificare la EURO 2020:

1. Spania - 26p
2. Suedia - 21p
3. Norvegia - 17p
4. România - 14p
5. Insulele Feroe - 3p
6. Malta - 6p

Deşi a ratat calificarea la EURO 2020 din preliminarii, România va mai avea o şansă la barajul din Liga Naţiunilor, care presupune disputarea a două runde (semifinală şi finală) împotriva unui adversar care urmează să fie desemnat. Tragerea la sorţi pentru acest baraj va avea loc vineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici