România a pierdut cu 5-0 meciul cu Spania, din preliminariile EURO 2020. Cum arată clasamentul Grupei F

România a pierdut ultimul meci din grupa de calificare la Campionatul European din 2020. Naţionala noastră a cedat în faţa Spaniei cu 5-0. Ibericii au câştigat Grupa F cu 26 de puncte din 30 posibile.

6754 afișări
Imaginea articolului România a pierdut cu 5-0 meciul cu Spania, din preliminariile EURO 2020. Cum arată clasamentul Grupei F

Spania - România LIVE TEXT ORA 21.45. Echipele probabile

UPDATE Selecţionata pregătită de Cosmin Contra a mers la Madrid cu soarta deja jucată. Fără şanse de calificare la turneul final, România a aliniat un prim ”11” cu foarte mulţi jucători tineri.

Nu mai puţin de şapte fotbalişti care au făcut parte din grupul U21, care au dus naţionala până în semifinale la Europeanul de tineret din acest an, au fost în echipa de start.

România a început însă greu şi a primit gol repede. Adversarii au deschis scorul la opt minute de la fluierul de start, prin Fabian Ruiz, după o gafă colectivă în apărarea noastră.

În minutul 33, scorul a devenit 2-0, după reuşita lui Gerard Moreno, acelaşi jucător care a marcat şi al treilea gol, în minutul 43. Scorul pauzei a fost stabilit în prelungiri, minutul 45+1, după autogolul fundaşului central Adrian Rus. Spania nu a mai forţat în repriza a doua, dar tot şi-a mai creat câteva şanse importante. A lovit de două ori bara şi a marcat un gol pe final. Mikel Oyarzabal a făcut 5-0 în minutul 90+2.

Astfel, Spania a terminat Grupa F pe primul loc, cu 26 de puncte. Tot în aceeaşi grupă s-au mai jucat partidele Suedia – Insulele Feroe (3-0) şi Malta – Norvegia (1-2).

Echipele de start:
Spania: Kepa – Carvajal, S. Ramos, I. Martinez, Gaya – F. Ruiz, S. Busquets, Saul – G. Moreno, Morata, S. Cazorla
Rezerve: De Gea, Pau Lopez, Albiol, Pau Torres, P. Alcacer, Thiago Alcantara, Sarabia, Olmo.

România: Tătăruşanu – Benzar, Rus, Nedelcearu, Toşca – Băluţă, R. Marin – I. Hagi, Stanciu, Fl. Coman – Puşcaş
Rezerve: Lung jr., Niţă, Burcă, Alibec, Bancu, Keşeru, Mogoş, C. Deac

Clasamentul Grupei F:
1. Spania - 26 de puncte
2. Suedia – 21 de puncte
3. Norvegia – 17 puncte
4. România – 14 puncte
5. Insulele Feroe – 3 puncte
6. Malta – 3 puncte

Alte rezultate înregistrate luni în preliminariile C.E.:
Gibraltar – Elveţia 1-6
Grecia – Finlanda 2-1
Irlanda – Danemarca 1-1
Italia – Armenia 9-1
Liechtenstein – Bosnia 0-3

UPDATE România, condusă cu 4-0 de Spania la pauză

Ibericii au dominat primele 45 de minute şi au expediat de cinci ori balonul pe spaţiul porţii apărate de Ciprian Tătăruşanu. Au deschis scorul la opt minute de la fluierul de start, prin Fabian Ruiz, după o gafă colectivă în apărarea României.

În minutul 33, scorul a devenit 2-0, după reuşita lui Gerard Moreno, acelaşi care a marcat şi al treilea gol, în minutul 43. Scorul pauzei a fost stabilit în prelungiri, minutul 45+1, după autogolul lui Adrian Rus.

Tot în grupa României se mai joacă partidele Suedia – Insulele Feroe (1-0 la pauză) şi Malta – Norvegia (1-1 la pauză). 

UPDATE Spania a majorat diferenţa prin golul lui Gerard Moreno, în minutul 32 al meciului.

UPDATE Fabian Ruiz a marcat primul gol din meciul Spania - România, din preliminariile EURO 2020, în minutul 8 al partidei.

Ştirea iniţială:

Înaintea acestui joc, tricolorii au ratat calificarea la turneu final, după eşecul suferit pe Naţional Arena în faţa Suediei, scor 0-2.

Spania - România: Echipele probabile:

Spania: Kepa – Jesus Navas, Albiol, Ramos, Bernat – Ruiz, Busquets, Saul – Oyarzabal, Morata, Alcacer
Rezerve: De Gea, P. Lopez, Carvajal, I. Martinez, P. Torres, Thiago, Sarabia, Dani Olmo, Rodri, Gaya, G. Moreno, Cazorla
Antrenor: Robert Moreno

România: Tătăruşanu – R. Benzar, Nedelcearu, Burcă, Toşca – R. Marin, T. Băluţă – I. Hagi, N. Stanciu, Mitriţă – G. Puşcaş
Rezerve: S. Lung, Fl. Niţă, Ad. Rus, Fl. Coman, Bancu, Keşeru, Mogoş, C. Deac, Alibec, I. Cristea, Cicâldău, Budescu
Antrenor: Cosmin Contra

Potrivit FRF, la meci sunt aşteptaţi peste 12.000 de suporteri români. România a beneficiat de o susţinere masivă şi la precedentul meci disputat, vineri, contra Suediei, pe Arena Naţională, scor 0-2. Echipa condusă de Cosmin Contra a fost susţinută de circa 50.000 de fani.

Potrivit Federaţiei Române de Fotbal, se vor depăşi numeric toate prezenţele suporterilor români pe un stadion din deplasare la o partidă din preliminariile pentru Mondial sau Euro, din 2014 şi până în prezent.

"Mulţumim tuturor românilor care au ales să vină să suţină din ţară echipa naţională într-un moment dificil, precum şi celor stabiliţi în Spania şi în ţările din apropiere, pentru ataşamentul lor faţă de tricolori!", a transmis FRF, luni.


Hagi, despre Spania-România: Va fi un meci interesant. România are viitor, vin din urmă jucători buni
 

Gheorghe Hagi a oferit un interviu în presa din Spania, pentru publicaţia iberică AS. "Regele" a vorbit despre întâlnirea dintre Spania şi România şi s-a arătat optimist în ceea ce priveşte viitorul tricolorilor

"Va fi un meci interesant. Păcat de faptul că nu am reuşit să învingem Suedia. Aveam o oportunitatea foarte bună să ne calificăm la Campionatul European, chiar dacă grupa era complicată. Eram aproape. Un rezultat pozitiv cu Suedia, şi poate un egal cu Spania, ne erau deajuns.

În România este la fel de mult talent acum. În ultimii ani, am investit în academii, iar rezultatul a putut fi văzut la ultimul Campionat European de tineret. România are viitor. Cu ceea ce ne luptăm, este prezentul. Jucători foarte buni vin din urmă", a spus Gică Hagi, care a fost întrebat şi despre cum vede el naţionala Spaniei:

"Este o perioadă de tranziţie, este logic. Este un schimb de jucători, au dispărut cei care au câştigat Campionate Europene şi Mondiale. Acum trebuie să vină transformarea. Cel mai important lucru este să urmăreşti talentul şi să faci un joc bun. Sunt jucători tineri care practică un fotbal bun, în care domină ritmul de joc. Sunt promiţători. Am văzut asta deja, la ultimul Campionat European de tineret.
 

Cosmin Contra: Dacă voi simţi că nu mai are rost să continui, nu voi mai continua la naţională

Cosmin Contra, selecţionerul naţionalei României, a declarat, înaintea partidei cu Spania, că nu va mai continua să fie selecţionerul naţionalei, dacă va considera că nu mai are niciun rost.

Selecţionerul Cosmin Contra a vorbit despre viitorul său la echipa naţională. Aceasta a spus că a purtat discuţii legate de acest subiect cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, însă că, deocamdată, nu a luat nicio decizie.

”Am discutat cu preşedintele, dar nu am discutat dacă voi continua dupa meciul Spania - România. L-am rugat să mă lase să pregătesc acest meci, apoi vom analiza câteva zile şi, probabil spre sfârşitul săptămânii viitoare, vom vorbi despre ce va fi pe viitor. Nu am luat nicio decizie, e important să ai timp de gândire, să analizezi la rece ce ai făcut. Dacă voi simţi că nu mai are rost să continui, nu voi mai continua. Sunt foarte corect cu ce se întâmplă, sunt trei echipe cu care ne-am luptat la calificare şi contra cărora n-am reuşit nicio victorie. Principalul responsabil sunt eu, după meciul de mâine şi nişte zile de gândire voi lua o decizie”, a declarat Cosmin Contra la conferinţa de presă.

”Realitatea crudă e că nu am câştigat niciun meci contra celor trei adversari. Au fost critici şi când mergea bine naţionala. Există o limită însă a bunului simţ, avem şi noi familii, părinţi care suferă, plâng”, a mai spus selecţionerul României, în legătură cu criticile îndurate în urma ratării calificării la EURO 2020 în preliminarii.


Alvaro Morata: România este o echipă foarte bună

Alvaro Morata, atacantul lui Atletico Madrid, a declarat, la conferinţa de presă premergătoare partidei Spania – România, că echipa naţională este foarte bună şi că, în opinia sa, ar fi meritat la fel de mult calificarea la Euro 2020.

”România este o echipă foarte bună. În ultimul meci cu noi în ultimele minute au jucat foarte bine. Cred că meritau mai mult în grupă. Pentru mine nu e o diferenţă mare între ei şi celelalte echipe. Cred că sunt la un nivel bun. Puteau la fel de bine să fie ei calificaţi”, a declarat Alvaro Morata.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici