Contra, Velcea, Rotariu şi Bratu, noul staf tehnic al FC Timişoara

Jucătorul echipei FC Timişoara Cosmin Contra a fost prezentat, miercuri, ca tehnician al grupării bănăţene, alături de Iosif Rotariu, Marius Bratu şi Valentin Velcea, ultimul fiind oficial antrenorul principal, deoarece deţine licenţa Pro.

25 afișări
Imaginea articolului Contra, Velcea, Rotariu şi Bratu, noul staf tehnic al FC Timişoara

Contra, Velcea, Rotariu şi Bratu, noul staf tehnic al FC Timişoara (Imagine: Mediafax Foto)

"Începutul făcut de domnul Petrovici trebuie continuat şi am hotărât ca începând de azi staful să fie compus din Cosmin Contra, Vali Velcea, Iosif Rotariu şi Marius Bratu, antrenor cu portarii. Acest staf va discuta împreună, va pregăti echipa şi este un staf compus, în proporţie de 75 la sută, din jucători crescuţi în cadrul clubului Poli. Cosmin Contra se va ocupa şi de meseria de antrenor, pentru că este licenţiat, are carnet cu licenţa A şi se va înscrie şi pentru licenţa PRO. Cosmin va rămâne şi jucător. Sperăm să ne bucurăm de o Poli Timişoara într-o cupă europeană şi să aducă miilor de fani bucuria unor evoluţii bune. Important nu va fi pe cine trecem ca antrenor principal, vom vedea înainte de meci", a declarat preşedintele Comitetului Director al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, într-o conferinţă de presă.

Gheorghe Chivorchian a afirmat că FC Timişoara nu va primi niciun ban din partea Federaţiei Sârbe de Fotbal pentru ca fostul antrenor Vladimir Petrovici să devină selecţionerul "plavilor". "FC Timişoara se desparte de un om care, atât ca jucător, cât şi ca antrenor a avut rezultate deosebite în ţara vecină, un om care prin certele calităţi pe care le-a probat ne-a determinat şi pe noi să-l aducem la Poli. Un om cu care am avut rezultate, ceea ce i-a determinat pe cei de la federaţia sârbă să îi propună un contract la echipa naţională. Ne despărţim de un prieten şi îi dorim să aibă reuşite şi să califice echipa acolo unde îşi doreşte. Poli nu ia niciun ban pentru plecarea lui Petrovici", a completat Chivorchian.

Noul antrenor al grupării bănăţene, Cosmin Contra, a precizat că nu va face multe schimbări până la primul meci de campionat. "Echipa va fi un pic diferită, dar nu cu mult. Nu putem schimba toată echipa în două zile. Îmi doresc ca echipa să câştige fiecare meci şi voi imprima echipei ambiţia pe care am avut-o, să nu renunţe la nicio minge şi să joace fotbal. Domnul Petrovici ne-a ajutat la antrenamente, dar trebuie să ne facem şi noi auziţi în aceste trei zile", a adăugat Contra.

Cosmin Contra a precizat că nu va fi prieten cu jucătorii pe care îi va pregăti. "Am trecut la următoarea etapă, nu mai pot fi coleg cu ei şi nici prieten. Nu putem să-i mulţumim pe toţi şi nu va mai fi relaţia de până acum două zile, când stăteam în vestiar şi depănam amintiri. Am încercat să iau câte puţin de la fiecare antrenor cu care am colaborat, dar eu am filozofia mea, deşi sunt la început de drum", a subliniat Contra.

Fostul tehnician al FC Timişoara, Vladimir Petrovici, a declarat că nu va avea parte de o muncă foarte grea la echipa naţională. "Nu este o muncă foarte grea, pentru că majoritatea jucătorilor sunt din străinătate. Cei care au evoluat până acum vor fi chemaţi, pentru că e greu să schimbi din mers. E frumos să lucrezi cu jucători care evoluează la cele mai mari cluburi şi cu care poţi pune la punct un anumit tip de joc", a spus Petrovici.

Team-managerul FC Timişoara, Daniel Stanciu, consideră că este o mândrie pentru gruparea bănăţeană ca antrenorul echipei să fie solicitat să preia postul de selecţioner. "E o zi tristă şi în acelaşi timp frumoasă, pentru că ne despărţim de un antrenor foarte bun de la care am avut foarte mult de învăţat. E o mare bucurie că dăm un antrenor la echipa naţională a Serbiei ceea ce dovedeşte că în vară am făcut o alegere bună. Ce apreciere poate fi mai mare decât să dai antrenorul unei echipe naţionale şi de aceea nu ne-am opus plecării sale. E mai mult tristeţe, pentru că e un om extraordinar, care ne-a înţeles problemele. Aş fi vrut să ne motiveze jucătorii şi merita mai mult respect din partea celor care iubesc clubul Poli", a menţionat Stanciu.

Danie Stanciu a precizat că în cazul în care Petrovici era solicitat să preia conducerea tehnică a unui club, atunci FC Timişoara ar fi solicitat o sumă de bani pentru rezilierea contractului. "Era o clauză care prevedea rezilierea contractului, dar nu s-a pus în discuţie, pentru că e vorba de echipa naţională. Dacă era vorba de un club, atunci se punea problema", a conchis Stanciu.

Vladimir Petrovici a ajuns la un acord cu preşedintele federaţiei, Tomislav Karadzici, privind preluarea conducerii tehnice a reprezentativei Serbiei, urmând ca decizia să fie validată de Comitetul Executiv al forului de la Belgrad. El îl va înlocui la echipa naţională a Serbiei pe Radomir Antici, care a fost demis în urma rezulatelor slabe ale formaţiei înregistrate în ultimul timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici