Coreea de Nord nu va participa la jocurile olimpice de iarnă de la Beijing. Cum şi-au motivat absenţa

  • Coreea de Nord a găsit două motive solide pentru a nu participa la Olimpiada de iarnă
  • Nord-coreenii au blamat forţele străine ostile şi pandemia
  • Comitetul Olimpic Internaţional a suspendat Coreea de Nord până la sfârşitul anului 2022
857 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord nu va participa la jocurile olimpice de iarnă de la Beijing. Cum şi-au motivat absenţa

Sursa foto: Profimedia

Într-o scrisoare deschisă către China, nord-coreenii au blamat forţele străine ostile şi riscurile legate de COVID-19 pentru a nu participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

Cu toate acestea, sportivii Coreei de Nord nu ar fi fost eligibili deoarece Comitetul Olimpic Internaţional i-a suspendat până la sfârşitul anului 2022, pentru că nu s-au prezentat cu un echipaj la Jocurile Olimpice de la Tokyo din motive ce ţin de pandemie.

Scrisoarea critică Statele Unite, care sunt acuzate că încearcă să împiedice succesul jocurilor organizate de China, relatează Reuters

„SUA şi forţele sale vasale devin din ce în ce mai nedisimulate în mişcările lor împotriva Chinei. Încă de la început şi-au propus să împiedice deschiderea cu succes a Jocurilor Olimpice. Este un afront la adresa spiritului Cartei Olimpice şi un act prin care se încearcă deteriorarea imaginii pe plan internaţional a Chinei”, au redactat oficialii din Coreea de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici