Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu rămân în arest

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, directorul Pic, Liviu Făcăleaţă, fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu, fost director al OPC Argeş, cercetaţi în dosarul de corupţie din arbitraj, rămân în arest, a decis, vineri, Curtea de Apel Piteşti.

128 afișări
Imaginea articolului Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu rămân în arest

Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu rămân în arest

Cei patru rămân în arest după ce Curtea de Apel Piteşti a respins recursul făcut de avocaţii acestora. Sentinţa Curţii de Apel a fost dată în absenţa acestora, care se află în arestul Poliţiei Judeţene Argeş.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al Pic, Liviu Făcăleaţă şi fostul director al OJPC Argeş, Cristian Libertatu, au fost audiaţi, vineri, la Curtea de Apel Piteşti.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti l-au întrebat pe Cornel Penescu dacă ştie ce scrie pe suportul de memorie cu inscripţia "şpagă C.G.", găsit în biroul său de la magazinul Pic, iar finanţatorul FC Argeş a răspuns că nu are cunoştinţă despre acest înscris de mână, dar dacă procurorii vor demonstra că îi aparţine, el va recunoaşte.

"Nu ştiu ce scrie. Să mi-l arate şi dacă este scris ceva şi este scrisul meu, eu îl recunosc. Procurorii sunt neprofesionişti, mă iertaţi că le zic aşa, dar şi ei mă fac pe mine inculpat", a declarat Cornel Penescu.

La rândul său, Gheorghe Constantin le-a spus magistraţilor că este bolnav şi că de când a fost arestat nu a mai urmat tratamentul.

"Eu sunt un om bolnav, am facut cerere prin avocaţi să fiu eliberat pe motive medicale deoarece am suferit recent o operaţie la colon şi trebuie să iau permanent medicamente. Nu mi-am mai luat tratamentul de luni, de când am fost arestat şi am adus asta la cunoştinţă celor care ne-au reţinut, dar medicamentele nu au ajuns la mine până acum. Nu mai am nimic de adăugat decât că sunt un om onest, am un trecut cu realizări şi vă rog să mă credeţi că nu reprezint un pericol social", le-a spus Gheorghe Constantin magistraţilor.

Ultimul audiat, fostul director al Oficiului Regional pentru Protecţia Consumatorului Argeş, Cristian Libertatu, a spus că a solicitat eliberarea sa din arest deoarece are o situaţie familială grea, soţia şi copilul fiind bolnavi şi având nevoie de îngrijire medicală şi de susţinerea sa.

La ieşirea de la audieri, Corenel Penescu spunea că este "aproape sigur" că nu va fi eliberat din arest pentru că "trendul în România este ca milionarii să stea la puşcărie", în timp ce fostul şef al CCA afirma că aşteaptă ca justiţia să îşi facă datoria.

Tribunalul Argeş a hotărât, marţi, arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a finanţatorului clubului de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, a fostului preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, a lui Liviu Făcăleaţă, director general al PIC, şi a lui Cristian Libertatu, fost director al OJPC Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici