Croaţia bate Canada, dar nu e sigură de calificarea în „optimile” Cupei Mondiale

Vicecampioana mondială a obţinut duminică prima victorie la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, în faţa Canadei, cu 3-1, croaţii remontând de la 0-1.

441 afișări
Imaginea articolului Croaţia bate Canada, dar nu e sigură de calificarea în „optimile” Cupei Mondiale

Croaţia bate Canada, dar nu e sigură de calificarea în „optimile” Cupei Mondiale

Nord-americanii nu au avut nevoie nici de 2 minute pentru a marca surprinzător prin Alphonso Davies, starul lui Bayern Munchen, care a trimis frumos cu capul, o centrare venită de la Buchanan (0-1, min 2)

Croaţii s-au străduit mai bine de un sfert de oră pentru a intra în ritmul meciului, Marko Livaja fiind primul care l-a pus la încercare pe portarul Borjan.

Andrej Kramaric a dat semnul revenirii în minutul 26, când a avut un gol anulat pe motiv de offside, anticipând reuşita sa validă, din minutul 36, când a marcat din careu, pentru 1-1, din pasa lui Ivan Perisic.

Marko Livaja a adus liniştea în tabăra croată, punctând în minutul 44, pentru 2-1, cu un şut din lateral stânga, pe lângă Borjan, la colţul lung.

La nici 5 minute după revenirea de la vestiare, Osorio a avut şansa de a restabili egalitatea, dar execuţia sa a ocolit cu foarte puţin poarta.

Portarul canadienilor iese din nou în evidenţă la şutul lui Kovacic, din minutul 54, canadienii insistând ofensiv şi expunându-se în defensivă.

Consecinţa e golul marcat de Marko Livaja, în minutul 70, cu un şut din care, care duce scorul la 3-1.

Borjan izbuteşte să-şi scutească echipa de umilinţă, cu două intervenţii salvatoare, însă nu mai poate rezolva gafa unui goleg din defensivă, care l-a lăsat singur cu doi atacanţi croaţi, Lovro Majer marcând lejer din pasa lui Orsic, în al patrulea minut suplimentar de joc (4-1).

Croaţia ocupă primul loc în grupă, cu 4 puncte, la egalitate cu Maroc, dar are joi un meci greu cu Belgia, care la rândul ei are nevoie de o victorie, pentru a obţine calificarea. O înfrângere a Croaţiei, coroborată cu o victorie a Marocului în faţa Canadei, poate face ca vicecampioana în exerciţiu să nu ajungă în optimile de finală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici