Cupa Mondială de fotbal feminin: şeful FIFA ameninţă cu blocarea transmiterii turneului în Europa

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a anunţat că meciurile de la Cupa Mondială de fotbal feminin nu vor fi televizate în mai multe ţări europene dacă televiziunile nu îşi vor îmbunătăţi ofertele, potrivit BBC.

730 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială de fotbal feminin: şeful FIFA ameninţă cu blocarea transmiterii turneului în Europa

FIFA - gianni_infantino, Instagram

Infantino a declarat că ofertele „dezamăgitoare" din partea Marii Britanii, Spaniei, Italiei, Germaniei şi Franţei reprezintă o „palmă pe faţă" dată jucătoarelor şi „femeilor din întreaga lume".

Gianni Infantino a dezvăluit că televiziunile europene au oferit organismului de conducere al fotbalului mondial între 1 şi 10 milioane de dolari pentru drepturile de difuzare, în comparaţie cu 100 şi 200 de milioane de dolari pentru Cupa Mondială masculină.

El a adăugat că este „obligaţia morală şi legală a FIFA de a nu subevalua" evenimentul.

„În cazul în care ofertele vor continua să nu fie corecte, vom fi forţaţi să nu transmitem Cupa Mondială feminină FIFA în cele cinci mari ţări europene", a declarat Infantino la o reuniune a Organizaţiei Mondiale a Comerţului de la Geneva.

Cupa Mondială de fotbal feminin este un eveniment găzduit de Australia şi Noua Zeelandă care va începe pe 20 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici