Cupa Mondială feminină 2023: Câştigătoarele trofeelor individuale, inclusiv Balonul de Aur

  • Cupa Mondială feminină 2023 s-a încheiat cu victoria Spaniei în faţa Angliei.
  • FIFA a decernat premiile pentru cea mai bună jucătoare, cea mai bună marcatoare, cel mai bun portar şi cea mai bună tânără jucătoare.
  • Două jucătoare spaniole au primit distincţii individuale.
128 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială feminină 2023: Câştigătoarele trofeelor individuale, inclusiv Balonul de Aur

Cupa Mondială feminină 2023: Câştigătoarele trofeelor individuale, inclusiv Balonul de Aur

FIFA a înmânat Balonul de Aur al Cupei Mondiale feminine de fotbal pentru Aitana Bonmati, desemnată cea mai bună jucătoare a turneului din 2023, în urma victoriei Spaniei în faţa Angliei în finală.

Vedeta Barcelonei se număra printre cele 15 jucătoare spaniole care au refuzat să fie convocate la echipa naţională în septembrie anul trecut, în semn de protest faţă de managementul lui Jorge Vilda. Dar ea a revenit în teren la timp pentru Cupa Mondială şi a fost într-o formă foarte bună pe tot parcursul competiţiei.

Bonmati a avut o contribuţie importantă la câştigarea trofeului de către Spania, care a învins în mod meritat campioana europeană în exerciţiu, Anglia. În rundele anterioare, ea a marcat trei goluri şi a dat pasă de gol la alte două.

FIFA i-a înmânat Balonul de Argint colegei de echipă din Spania, Jenni Hermoso, în timp ce apărătoarea suedeză Amanda Ilestedt a primit Balonul de Bronz, ca a treia cea mai bună jucătoare la general.

Coechipiera lui Bonmati din Spania, Salma Paralluelo, a primit Premiul FIFA pentru cea mai bună Tânără Jucătoare, care a fost înmânat pentru prima dată la turneul din 2011. Atacantul de 19 ani al Barcelonei a fost titular în finală, după ce a marcat de două ori din postura de rezervă în sferturile de finală şi în semifinale.

Cea mai bună marcatoare a turneului a fost japoneza Hinata Miyazawa, care a fost desemnată, în consecinţă, câştigătoarea Ghetei de Aur 2023. Jucătoarea de 23 de ani era puţin cunoscută pe scena internaţională înainte de această vară, dar şi-a făcut intrarea în mod spectaculos cu cinci goluri.

Miyazawa a marcat de două ori în fiecare dintre victoriile din faza grupelor împotriva Zambiei şi Spaniei, precum şi în victoria ţării sale în 16-imile de finală împotriva Norvegiei. Acest lucru a fost suficient pentru a o menţine în fruntea competiţiei în cursa pentru Gheata de Aur, în ciuda faptului că Japonia a părăsit Cupa Mondială în faza sferturilor de finală.

Franţuzoaica Kadidiatou Diani a câştigat Gheata de Argint în faţa nemţoaicei Alexandra Popp, datorită unui număr mai mare de pase decisive. Popp fusese eliminată împreună cu Germania în faza grupelor.

În cele din urmă, Mary Earps din Anglia a câştigat Mănuşa de Aur ca cel mai bun portar. Deja cel mai bun portar feminin al FIFA pentru 2022, ea a fost excepţională pe tot parcursul Cupei Mondiale, încă din primele meciuri din grupe, când Leoaicele s-au chinuit cu Haiti şi Danemarca.

Earps nu a fost învinsă cu gol din acţiune până în sferturile de finală, iar înfrângerea Angliei în finală ar fi putut fi mult mai grea fără paradele lui Earps - inclusiv apărarea unui penalty.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici