Cupa Mondială: ministrul de externe din Qatar, nemilos cu oficialii nemţi

Ministrul de externe al Qatarului a acuzat Germania de „standarde duble" în ceea ce priveşte criticile aduse la adresa situaţiei drepturilor omului din ţara gazdă a Cupei Mondiale de fotbal şi s-a apărat faţă de luarea de poziţie a ambasadorului german, într-un interviu pentru un ziar german.

10513 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială: ministrul de externe din Qatar, nemilos cu oficialii nemţi

Cupa Mondială: ministrul de externe din Qatar, nemilos cu oficialii nemţi

Qatarul s-a confruntat cu critici intense din partea grupurilor pentru drepturile omului în legătură cu tratamentul aplicat lucrătorilor migranţi, care, alături de alţi străini, reprezintă cea mai mare parte a populaţiei ţării.

Luna trecută, ministerul de externe din Qatar l-a convocat pe ambasadorul german din cauza comentariilor ministrului de interne Nancy Faeser, care a afirmat că bilanţul unei ţări în materie de drepturi ale omului ar trebui să fie luat în considerare pentru a decide dacă aceasta va fi selectată ca gazdă a Cupei Mondiale.

„Pe de o parte, populaţia germană este dezinformată de politicienii guvernamentali, pe de altă parte, guvernul nu are nicio problemă cu noi atunci când vine vorba de parteneriate energetice sau investiţii", a declarat şeicul Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, într-un interviu acordat ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung, relatează Reuters.

„Sună arogant”

„Suntem deranjaţi de standardele duble", a spus el, adăugând că Qatar s-a confruntat cu o campanie sistematică împotriva sa în cei 12 ani de când a fost selectat pentru a găzdui Cupa Mondială, campanie cu care, potrivit lui, nicio altă ţară nu s-a confruntat.

„Este ironic când acest ton este folosit în ţări din Europa care se numesc democraţii liberale. Sună foarte arogant, sincer, şi foarte rasist", a declarat el pentru ziar.

Al-Thani a descris apelurile pentru garanţii de securitate pentru minorităţi - pe care Faeser le-a cerut ca o condiţie prealabilă înainte de a accepta să participe la Cupa Mondială - ca fiind de prisos şi a declarat că politicienii germani ar trebui să se concentreze mai mult pe crimele motivate de ură care au loc în interiorul graniţelor ţării lor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici