Dancu: Am procedat regulamentar

Observatorul de joc al partidei Poli Iaşi - Farul Constanţa, Mircea Dancu, a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, că a procedat corect atunci când a decis neînceperea meciului de la Iaşi, din etapa a V-a a Ligii I, după 30 de minute de aşteptare.

19 afișări
Imaginea articolului Dancu: Am procedat regulamentar

Dancu: Am procedat regulamentar

"Este o situaţie ciudată şi ingrată pentru Poli Iaşi, mai ales că aveau o situaţie neagră în clasament. Eu am procedat conform regulamentului, care spune foarte clar că trebuia să decid terminarea partidei după 30 de minute, nu după 60 cum afirmă unii", a spus Dancu.

Boc: Observatorul a procedat corect

"Din nefericire sunt mulţi jucători şi oficiali care nu cunosc foarte bine regulamentul. Observatorul a procedat corect. Cei care afirmă că jocul trebuia întrerupt după 60 de minute nu stăpânesc foarte bine regulamentul. Există o referire la 60 de minute, dar este cu totul altă situaţie la mijloc. Cele 60 de minute de joc se aplicau dacă nocturna cădea după începerea meciului, aşa cum s-a întâmplat la meciul cu Steaua. Ceea ce s-a întâmplat la Iaşi se încadrează perfect la prevederile articolului 44, care se referă la terenul neregulamentar de joc", a declarat vicepreşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Alexandru Boc, pentru MEDIAFAX.

Conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice, articolul 44 - Teren de joc neregulamentar, prevede:

"1. Terenul de joc este neregulamentar în următoarele situaţii: a) gardul împrejmuitor este deteriorat sau lipseşte; b) nu este marcat sau este marcat neregulamentar; c) lipsesc sau sunt deteriorate ori neregulamentare porţile, plasele şi steagurile de colţ; d) instalaţia de iluminat nu funcţionează sau funcţionează necorespunzător, pentru jocurile programate în nocturnă.

2. În situaţia în care echipa organizatoare nu ia măsuri de remediere a deficienţelor arătate la art.44.1 lit.a – c în maximum 30 de minute de la ora oficială de începere, jocul nu se va mai disputa, iar echipa în cauză va fi sancţionată conform prevederilor regulamentare. Acest termen nu poate fi prelungit prin cumularea cu cel ce poate fi acordat pentru asigurarea asistenţei medicale.

3. Arbitrii sunt obligaţi să nu înceapă jocurile atunci când terenurile de joc prezintă una sau mai multe dintre deficienţele menţionate la art.44.1.".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici