David Popovici - medaliat cu bronz la 100 metri liber, la Europenele în bazin scurt

Înotătorul David Popovici s-a clasat al treilea în finala probei de 100 de metri liber, de duminică, de la Campionatele Europene de Înot în bazin scurt (25 m) de la Otopeni.

358 afișări
Imaginea articolului David Popovici - medaliat cu bronz la 100 metri liber, la Europenele în bazin scurt

David Popovici - medaliat cu bronz la 100 metri liber, la Europenele în bazin scurt

Popovici a reuşit să atingă podiumul la 100 m liber după o cursă în care trei lungimi de bazin a fost departe de lupta pentru medalii. Românul a întors al 8-lea, apoi al 7-lea, dar a reuşit să recupereze senzaţional în ultima lungime de bazin, pe ultimii 10 metri, terminând cu timpul de 46.05.

Aurul a fost câştigat de francezul Grousset, cu 45.46, şi argintul a revenit italianului Miressi, 45.51.

”Azi cei doi au fost mai buni decât mine! Uneori câştigi, alteori înveţi!” a spus imediat după finală David Popovici. ”A fost un an 2023 în care am învăţat multe!”, a completat David Popovici.

Este a doua medalie a României la această ediţie a Europenelor, după bronzul lui Andrei Ungur de la 100m spate.

Tot astăzi, Robert-Andrei Badea, la doar 16 ani şi la prima sa finală la un campionat european de seniori, a terminat pe locul 5 finala de 400m mixt, cu timpul de 4:07.57 (nou record naţional la 16, 17, 18 şi 19+ ani).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici