Dinamo a înfiinţat un departament de scouting

FC Dinamo a anunţat, joi, pe site-ul oficial, înfiinţarea unui departament de scouting din care vor face parte Octavian Marin, Iulian Oprea, Mugurel Cornăţeanu şi Ionel Augustin.

148 afișări
Imaginea articolului Dinamo a înfiinţat un departament de scouting

Dinamo a înfiinţat un departament de scouting (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Octavian Marin (43 de ani) a jucat fotbal la Dinamo până la 19 ani, la Centrul de Copii şi Juniori din cadrul clubului "alb-roşu". Din 2001 este agent FIFA. El a recuperat un milion de dolari de la Real Madrid pentru echipa braziliană Sao Cristovao, reprezentând o indemnizaţie de solidaritate din transferul atacantului brazilian Ronaldo Luis Nazario. A câştigat procese cu alte cluburi mari ale Europei în ceea ce priveşte compensaţiile de solidaritate din transferurile lui Adrian Mutu la Chelsea sau Cristian Chivu la AS Roma.

"Sunt agent FIFA din 2001, a venit momentul să lucrez şi pentru un club. Dinamo este un brand, un club mare al României. Dinamo nu se refuză şi sunt convins că echipa va reveni în fruntea clasamentului! Nu cunosc ca vreun alt club din România să aibă departament de scouting. Nu este o muncă uşoară, însă am în spate experienţa de agent de jucători. Vom urmări jucători din toată lumea. Avem un program special de software prin care analizăm cu atenţie fiecare jucător din orice colţ al lumii", a spus Marin.

Iulian Oprea (43 de ani) a jucat pentru Sportul Studenţesc, Progresul Bucureşti, Farul Constanţa şi în Belgia la Lokeren. "De ce Dinamo? Sunt dinamovist de mic, nu este o noutate! Este o mare provocare pentru mine. Vreau să reuşesc şi în acest domeniu, aşa cum am realizat lucruri importante în afaceri. Toată suflarea dinamovistă aşteaptă performanţă", a completat Oprea.

Mugurel Cornăţeanu (41 de ani) a evoluat, ca jucător profesionist, pentru Farul Constanţa (1993-1995), Lokeren KSK (1995-1996), Steaua (1997-1998), SK Beveren (1998-1999), FC Turnhout (1999-2000) şi Callatis Mangalia (2003-2004). Ca tehnician, a pregătit grupele de juniori de la Farul şi Viitorul Constanţa, apoi a fost antrenor principal la Callatis Mangalia. El i-a descoperit pe Cosmin Matei, Denis Alibec sau Kehinde Fatai.

"Nu sunt la prima experienţă de acest gen. Îmi amintesc că atunci când l-am adus pe Fatai din Nigeria am fost 10 zile acolo, bineînţeles după ce l-am studiat foarte atent prin acel program special de software. Dinamo avea nevoie de acest departament de scouting. Cred în proiectul domnului Negoiţă! Este un proiect sănătos pentru a avea rezultate atât în competiţia internă, cât şi pe plan european", a explicat Cornăţeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici