Dinamo, surpriză totală, sunt cei mai bogaţi din Liga 1. Salariul uriaş pe care îl încasează un jucător

  • Dinamo are doar un punct în două etape în noul sezon
  • Contra a pierdut primul meci de la revenirea la Dinamo, 0-1 cu Chindia Târgovişte
  • Dinamo – Botoşani se joacă de la ora 21:00 în Ştefan cel Mare
  • Borja Valle este cel mai bine plătit jucător din Liga 1 cu 33.000 de euro pe lună
574 afișări
Imaginea articolului Dinamo, surpriză totală, sunt cei mai bogaţi din Liga 1. Salariul uriaş pe care îl încasează un jucător

Dinamo, surpriză totală, sunt cei mai bogaţi din Liga 1. Salariul uriaş pe care îl încasează un jucător

În Ştefan cel Mare s-a făcut astăzi al optulea transfer din era spaniolilor. Pablo Cortacero şi asociaţii săi au luat-o pe Dinamo de la retrogradare şi au transformat-o în echipa care dă cel mai mare salariu din Liga 1.

Borja Valle, adus din Spania, de la Deportivo la Coruna, este cel mai bine plătit fotbalist din campionatul României. Câştigă 33.000 de euro pe lună. Prin comparaţie, pe locul 2 e Alex Chipciu de la CFR Cluj cu 28.000 de euro pe lună, cu tot cu bonusuri. Iar la FCSB, unde nea Gigi arunca cu banii în stânga şi în dreapta, cel mai mare salariu este al lui Florinel Coman – 17.000 de euro, puţin peste jumătate din salariul lui Valle.

Şi nu doar Valle are un super salariu la Dinamo. Şi ceilalţi nou-veniţi câştigă foarte bine. Tomas Mejias, portarul care a semnat azi, va primi 20.000 de euro lunar. Janusz Gol câştigă 18.000 de euro pe lună, iar Adam Nemec 15.000. Iată că vedem cum a reuşit Dinamo să ademenească jucători crescuţi de Real Madrid (Tomas Mejias) sau Barcelona (Juan Camara).

Cu toate acestea, unele obiceiuri mor greu în Ştefan cel Mare. La fel ca şi în era lui Ionuţ Negoiţă, dinamoviştii nu au scos niciun ban din buzunar pentru transferuri. Toţi jucătorii au fost aduşi fie liberi de contract, fie împrumut. Şi mai e şi aspectul jucătorilor care erau deja „în groapă”. Foarte mulţi dintre ei nu câştigă nici pe departe la fel de bine ca Valle şi ceilalţi fotbalişti transferaţi în acest sezon. În cazul tânărului Ionuţ Borcea, e chiar strigător la cer. Borcea e plătit cu 400 de lei pe lună. Mai puţin de o treime din salariul minim pe economie.

Testul adevărat pentru Dinamo vine în seara asta. Vor juca acasă cu FC Botoşani, echipă care a prins Europa şi care abia aşteaptă să o bată din nou pe Dinamo. E primul meci pentru majoritatea jucătorilor noi. Ăsta e momentul în care Dinamo trebuie să confirme şi să îşi justifice salariile astea mari pe care le dau.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici