Directorul Pic, Liviu Făcăleaţă, rămâne în arest

Liviu Făcăleaţă, directorul general al societăţii Pic, patronată de finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, rămâne în arest, după ce Tribunalul Argeş a respins, marţi, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar, formulată de către avocaţii acestuia.

35 afișări
Imaginea articolului Directorul Pic, Liviu Făcăleaţă, rămâne în arest

Directorul Pic, Liviu Făcăleaţă (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Liviu Făcăleaţă, directorul general al societăţii Pic, arestat în dosarul corupţiei din arbitraj, a fost adus, marţi dimineaţă, la Tribunalul Argeş, pentru judecarea cererii de eliberare provizorie sub control judiciar, formulată de către avocaţii săi.

Liviu Făcăleaţă a spus în faţa instanţei că are o situaţie familială grea şi că nu reprezintă un pericol social.

"Am situaţie familială mai specială, am fiică de 18 ani care urmează să dea bacalaureatul şi care se află în îngrijirea mea după ce mama acesteia a părăsit domiciliul conjugal. De asemenea, tatăl meu este nedeplasabil după un atac cerebral şi se află de mai mult timp în îngrijirea mea. Motivez că în aceste condiţii este necesară cercetarea mea în stare de libertate deoarece trebuie să am grijă de cei doi membri ai familiei, respectiv fiica şi tatăl meu. De asemenea, sunt absolut sigur că nu reprezint un pericol social, pot fi cercetat în libertate şi am toată deschiderea pentru a colabora cu anchetatorii", a declarat Liviu Făcăleaţă.

Avocatul Florentin Sorescu, apărătorul lui Liviu Făcăleaţă, a spus, la rândul său, că motivele invocate de către procurorii DNA Piteşti în probatoriul cazului nu susţin măsura de arestare preventivă.

"Am luat la cunoştinţă de fapta săvârşită de clientul meu, am văzut probele şi pot să vă spun că cercetările se pot desfăşura în continuare cu clientul meu în stare de libertate. Clientul meu este într-o stare ingrată, este între ciocan şi nicovală în acest dosar, iar acuzaţiile la adresa lui şi procesul în general se pot face şi poate continua cu acesta în stare de libertate. Clientul meu are şi probleme medicale, este hipertensiv şi predispus la un atac cerebral, la fel ca şi tatăl său", a declarat Florin Sorescu.

La ora transmiterii acestei ştiri, Liviu Făcăleaţă părăsise sediul Tribunalului Argeş, fiind dus în arestul Poliţiei Judeţene.

Avocaţii lui Liviu Făcăleaţă au anunţat că vor ataca cu recurs decizia Tribunalului Argeş, care a respins cererea de eliberare sub control judiciar a clientului lor.

În urmă cu o săptămână, avocaţii finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, ai fostului şef al CCA, Gheorghe Constantin, ai lui Liviu Făcăleaţă şi ai fostului director al OPC Argeş Cristian Libertatu au depus la Tribunalul Argeş cereri pentru eliberarea provizorie sub control judiciar a clienţilor lor.

Tribunalul Argeş a hotărât, în 14 aprilie, arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Cornel Penescu, a lui Gheorghe Constantin, a lui Liviu Făcăleaţă şi a lui Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi directorul general al hypermarketului PIC, patronat de Penescu, Liviu Făcăleaţă, sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită. Imediat după aflarea deciziei Tribunalului Argeş de arestare preventivă a celor patru persoane, avocaţii acestora au făcut recurs, care a fost respins, vinerea trecută, de Curtea de Apel Piteşti, astfel că toţi au rămas în arest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici