Dolniceanu a câştigat etapa de Cupă Mondială de sabie de la Moscova

Sportivul Tiberiu Dolniceanu a câştigat, sâmbătă, etapa de Cupă Mondială de sabie seniori de la Moscova, fiind la primul succes de acest gen din carieră, informează frscrima.ro.

84 afișări
Imaginea articolului Dolniceanu a câştigat etapa de Cupă Mondială de sabie de la Moscova

Dolniceanu a câştigat etapa de Cupă Mondială de sabie de la Moscova (Imagine: Tibor Illyes/Mediafax Foto)

Tiberiu Dolniceanu a trecut în turul I de japonezul Tomohiro Shimamura, scor 15-7. El s-a impus apoi, până în semifinale, în faţa sportivilor Gabriele Foschini (Italia, scor 15-7), Nicolas Rousset (Franţa, scor 15-10) şi Luigi Miracco (Italia, scor 15-12). În semifinale, Dolniceanu l-a învins pe germanul Matyas Szabo cu 15-14, iar în finală s-a impus în faţa sud-coreeanului Kim Jung Hwan, scor 15.10.

Pentru Dolniceanu este al doilea podium în patru etape de Cupă Mondială în 2014, după bronzul de la Madrid.

Ceilalţi sabreri români au terminat concursul de la Moscova pe următoarele poziţii: Alin Badea – locul 32, Dragoş Sîrbu – locul 38, Ciprian Gălăţanu – locul 50.

La competiţie au participat 138 de sabreri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici