După 27 de ani, naţionala feminină de baschet va lupta pentru calificarea la JO

Preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că naţionala feminină a României va juca la turneul de calificare la Jocurile Olimpice din Beijing, dacă îşi va atinge obiectivul la CE din Italia, adică o clasare pe unul din primele cinci locuri.

1 afișare

"Pentru prima dată după aproape trei decenii, FIBA a fost de acord să reintroducă turneele preolimpice. România a participat la ultimul turneu de acest fel în 1980, când a ratat de puţin calificarea la JO de la Moscova. Pentru a ajunge acolo însă, naţionala feminină trebuie să ocupe unul din primele cinci locuri la Campionatul European din luna septembrie, din Italia, toate fiind direct calificante la turneul preolimpic", a declarat Carmen Tocală.

Preşedintele FR Baschet a mai afirmat că este o veste extraordinară pentru baschetul feminin românesc, care ar putea participa, în premieră, la Jocurile Olimpice. "Până acum sistemul de calificare la JO era cu totul altul, dar acum avem şi noi o şansă mare să ajungem la Olimpiadă, pentru prima dată în istorie. De aceea, toată strategia de pregătire a naţionalei, dar şi obiectivul se vor schimba, pentru o perioadă de doi ani, nu doar pentru Europenele din luna septembrie", a spus Tocală.

Noul obiectiv al naţionalei este clasarea pe unul din primele cinci locuri, pe care dacă îl vor atinge, jucătoarele şi staff-ul tehnic vor avea parte de un "dream bonus", adică primă de vis. "Nu este stabilită suma în acest moment, dar pot să vă spun că va fi un «dream bonus», dacă fetele se vor califica la Jocurile Olimpice. Problema financiară este alta în acest moment. Bugetul naţionalei este zero şi, exceptând indemnizaţiile şi primele, echipa ar avea nevoie de un buget de aproximativ 450.000 de lei, pentru a avea parte de o pregătire pe măsura obiectivului de calificare la turneul preolimpic şi apoi la Beijing", a explicat conducătorul FRB.

Tocală a mai spus că: "Dacă ne calificăm la turneul preolimpic, vom demara discuţii şi cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, pentru a introduce naţionala feminină în programul POL România".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici