Duru: Dacă se califică în grupe, Dinamo trebuie să se întoarcă pe Stadionul Naţional

Şeful departamentului licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că, în cazul în care echipa Dinamo va reuşi să se califice în grupele Cupei UEFA, va fi nevoită să evolueze pe Stadionul Naţional sau pe o altă arenă din ţară omologată la categoria a III-a.

1 afișare

Acţionarii dinamovişti doresc ca echipa "alb-roşie" să evolueze în Cupa UEFA pe arena din Şoseaua Ştefan cel Mare, care a fost catalogată în urma inspecţiei UEFA din vara acestui an drept una de categoria a II-a. "În turul I al Cupei UEFA, Dinamo poate juca chiar în condiţiile pe care le oferă acum stadionul din Ştefan cel Mare, pentru că nu este necesar să evolueze pe o arenă de categoria a III-a. Dar în cazul în care se califică în grupele Cupei UEFA vor fi nevoiţi să se întoarcă din nou pe Lia Manoliu. Sau mai pot alege Clujul, Timişoara, Piatra Neamţ sau Constanţa. Sau chiar la Craiova, dar în acest caz trebuie să anunţe UEFA care va inspecta stadionul în prealabil. În grupele UEFA sunt aceleaşi reglementări ca în grupele Ligii Campionilor", a declarat Duru.

Oficialul FRF spune că va exista înţelegere pentru stadioanele unde se efectuaeză lucrări de consolidare şi modernizare în timpul desfăşurării campionatului intern. "Ei pot face lucrări în timpul campionatului dacă închid publicului perimetrul în care se efectuează acestea. Sigur, la nivel vizual nu este extraordinar, dar unele condiţii trebuie să le respecte. La nivelul Ligii I, anul acesta, 2007-2008 este un an de tranziţie şi noi încă avem înţelegere pentru acele stadioane care se află în proces de reconstrucţie şi nu le ridicăm licenţa dacă efectuează lucrări, pentru că scopul final este îmbunătăţirea condiţiilor", a mai spus Duru.

Duru a menţionat faptul că stadionul pe care evoluează CFR Cluj a primit acordul UEFA de a găzdui meciuri din Liga Campionilor: "Pe 18 august, la Cluj, la meciul dintre CFR şi Anorthosis Famagusta a fost o inspecţie de la UEFA, în urma căreia care a acordat arenei categoria a III-a. Acolo se pot juca de acum înainte meciuri de Liga Campionilor, cu amendamentul ca la partidele din grupe să facă anumite corecturi, la vestiare, care pot fi uşor rezolvate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici