Editorial Cristian Tudor Popescu despre deciziile din Dosarul Transferurilor: Neii la brutărie

Fotbalul din România a beneficiat dintotdeauna de o imunitate nescrisă, poate mai puternică decât cea pe care o acordă parlamentarilor şi miniştrilor legile aranjate tot de ei. Oricâte hoţii şi potlogării ar fi făcut, „oamenii de fotbal” sunt „de-ai noştri”, sunt Nea Jean, Nea Gică, Nea Giovani, Nea Victor sau alintaţi cu porecle – MeMe. Nu ştiu câţi vor face cu adevărat brutărie la rece, dar faptul că pe ecrane sunt scrise cu litere de-o şchioapă cuvintele ani şi închisoare lângă numele a nu mai puţin de opt Nei, înseamnă o lovitură dată Sistemului care datează dinainte de 1989.

675 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu despre deciziile din Dosarul Transferurilor: Neii la brutărie

Cristian Tudor Popescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Anul acesta, Justiţia a produs daune grave Sistemului. Adrian Năstase după gratii a fost prima. Atacarea instituţiei naţionale a Naşului de la CFR, o a doua. Cererile de ridicare a imunităţii unor parlamentari, anchetarea şefului Fiscului, miniştri siliţi să-şi dea demisia înseamnă şi acestea crăpături în blindajul Sistemului.

Sub dictatura ceauşistă, toţi Neii fotbalului erau protejaţi prin legăturile cu Partidul şi Securitatea. Oricâte matrapazlâcuri, hoţii, beţii şi bătăi comiteau, doar Sistemul îi putea dojeni părinteşte, Justiţiei nici nu-i trecea prin cap să se atingă de ei.

Citeşte continuarea editorialului lui Cristian Tudor Popescu pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici