Editorial Cristian Tudor Popescu: Rafa şi Roger – dincolo şi dincoace de tenis

Nadal are 2-1 la seturi, 5-4 şi serveşte pentru meci şi încă o finală la Melbourne. Deşi s-au scurs aproape 4 ore de joc crâncen, Federer nu pare a fi epuizat fizic. Returnează excepţional, la risc, atacă, face şi o lovitură magică şi ajunge să aibă minge de break. Câştigarea acestui punct e crucială pentru Federer, la 5-5 setul şi meciul e relansat. Pentru Nadal punctul înseamnă mult, dar nu atât de mult ca pentru Federer. Şi dacă pierdea setul 4, avea prima şansă într-un set 5 în care era de aşteptat ca Federer să scadă fizic.

1027 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Rafa şi Roger – dincolo şi dincoace de tenis

Editorial Cristian Tudor Popescu: Rafa şi Roger – dincolo şi dincoace de tenis (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

Din nou, Roger ia iniţiativa, îl scoate mult în dreapta pe Rafa cu o dreaptă cros ascuţită, spaniolul nu poate trimite decât un rever moale şi nu prea lung în contracros, Roger face hotărât pasul în faţă şi loveşte imparabil în lungul liniei. Imparabil pentru toţi jucătorii de când s-a inventat tenisul, în afară de Rafael Nadal, care ţâşneşte spre stânga cu demenţialul său sprint desperado. Agaţă mingea în ultima frântură de secundă şi înalţă din încheietură un lob imens, de aproape 10 metri. Obiectul galben pluteşte mult, cu boltă, parcă peste toată Australia. În loc să sprinteze spre fundul terenului, Federer îl urmăreşte într-o doară, cu paşi relaxaţi, cu racheta scoasă din gardă, ca şi cum ar însoţi un condamnat pe ultimul drum. Parcă aşteaptă ca arbitrul să strige out! când mingea se află încă în aer.

Pentru regele Roiger, tenisul s-a încheiat odată cu forehandul torpilă trimis de el în partea de teren liberă. Faptul că de dincolo de plasă a mai venit o minge i se pare de-a dreptul o insultă pentru acest sport.

Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici