Emma Răducanu eliminată de la Cincinnati, dar optimistă în privinţa jocului ei, înainte de US Open

Emma Răducanu e la o distanţă de puţin peste o săptămână de startul ultimului Grand Slam al anului de la US Open, unde se va afla în situaţia de a-şi apăra titlul obţinut anul trecut. Britanica a părăsit între timp, joi noaptea, turneul de la Cincinnati, eliminată în turul 3 de Jessika Pegula.

1225 afișări
Imaginea articolului Emma Răducanu eliminată de la Cincinnati, dar optimistă în privinţa jocului ei, înainte de US Open

Emma Raducanu, Facebook

Jucătoarea în vârstă de 19 ani a avut o prestaţie foarte bună la Cincinnati Open, unde le-a învins pe fostele câştigătoare de turnee majore Serena Williams şi Victoria Azarenka, înainte de a fi eliminată din turneu după înfrângerea suferită în faţa numărului opt mondial Jessica Pegula, cu 7-5, 6-4, după un meci disputat ce a durat o oră şi 43 de minute.

„Săptămâna aceasta a fost un pas mare pentru mine", a declarat ea după meciul de joi noaptea.

„În ultimul an, este probabil primul turneu sau unul dintre puţinele turnee la care am început, de fapt, să simt că merg mult mai bine loviturile mele.

„Săptămâna aceasta mi-am zis: „Uite, o să încerc, nu-mi pasă dacă fac greşeli, e în regulă, dar o să încerc să lovesc mai mult decât trebuie". Sunt destul de mândră de cum m-am descurcat săptămâna aceasta şi cred că este un pas mare pentru a merge mai departe."

Britanica Răducanu se afla pe locul 150 în calificări când a reuşit să ridice anul trecut titlul la US Open fără să piardă vreun set. De atunci, ea nu a mai câştigat niciun turneu.

Răducanu, care a ajuns luna trecută pe locul 10 în clasamentul WTA, cea mai bună clsare a carierei, a declarat că s-a săturat să încerce să joace doar în defensivă şi şi-a dat seama că nu va reuşi la cel mai înalt nivel doar împingând mingea.

„Este cu siguranţă ca o uşurare, pentru că simt că mă balansez cu acelaşi tip de libertate pe care am avut-o, probabil, mai asemănător cu cea de anul trecut", a adăugat Răducanu.

„Aşa că mă simt foarte bine. Cred că o pot lua cu adevărat ca pe o săptămână pozitivă şi chiar simt că mă îndrept din nou într-o direcţie bună."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici