Espargaro a câştigat prima sa cursă de MotoGP, Marele Premiu al Argentinei, la a 200-a încercare

Aleix Espargaro a câştigat prima sa cursă de MotoGP la a 200-a încercare, obţinând duminică victoria, din pole position, în Marele Premiu al Argentinei.

157 afișări
Imaginea articolului Espargaro a câştigat prima sa cursă de MotoGP, Marele Premiu al Argentinei, la a 200-a încercare

Sursa foto: Profimedia

Spaniolul, în vârstă de 32 de ani, a fost depăşit înainte de primul viraj de Jorge Martin, iar cei doi s-au angajat într-o luptă tensionată, în care au făcut schimb de poziţii de mai multe ori.

Espargaro a preluat conducerea cu cinci tururi înainte de final şi a rezistat, pentru a obţine victoria pe circuitul Termas de Rio Hondo.

„Sunt foarte fericit. A trecut mult, mult timp", a declarat emoţionat Espargaro.

El a izbucnit în lacrimi în paddock, în timp ce fratele său mai mic, Pol, care concurează pentru Honda, a venit să-l îmbrăţişeze, iar el a vorbit cu familia sa prin telefon.

De asemenea, victoria sa a oferit echipei sale Aprilia prima victorie din era MotoGP.

„Nu a fost o cursă uşoară. Nu am avut deloc aderenţă, nu am putut să dau tot ce am mai bun, am încercat să găsesc o configuraţie bună", a adăugat el.

„O merităm cu adevărat şi cel mai special lucru este că suntem lideri în campionat".

Într-un top trei alcătuit numai din spanioli, Martin de la Ducati a fost al doilea, iar Alex Rins de la Suzuki a fost al treilea, ceea ce înseamnă că nouă piloţi diferiţi au terminat pe podium, după trei curse, în acest sezon.

Espargaro conduce acum în clasamentul general al piloţilor, cu şapte puncte în faţa sud-africanului Brad Binder, iar italianul Enea Bastianini se află la două puncte în spate, pe locul trei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici