Etapă de Super Rally, în premieră, pe circuit urban în Timişoara

A patra etapă a Campionatului Naţional de Super Rally va avea loc, în premieră, în acest weekend, în centrul Municipiului Timişoara, pe un traseu urban special amenajat în acest sens.

218 afișări
Imaginea articolului Etapă de Super Rally, în premieră, pe circuit urban în Timişoara

Etapă de Super Rally, în premieră, pe circuit urban în Timişoara

Un total de 30 de piloţi, inclusiv din Belgia şi Franţa, se vor întrece, sâmbătă, la Trofeul Profi Timişoara, startul dându-se în zona Pieţei Iancu Huniade. Cursa va începe cu manşele de recunoaşteri, de la ora 9:00, iar cele două manşe de concurs, care vor stabili câştigătorul, sunt programate să debuteze la ora 14:00.

Mihai Leu, care este şi promotor al campionatului, se întoarce astfel în Timişoara la aproape 30 de ani după ce a debutat aici, ca pilot, în Raliul Banatului. “Sunt încântat să avem aici pentru prima oară o etapă de super rally. Publicul din Timişoara îşi doreşte de ceva vreme să organizăm un eveniment automobilistic sportiv şi sunt convins că vom avea susţinere mâine pe traseu”, a spus Leu, care va pilota un prototip Radical SR8.

De altfel, fanii care vor fi prezenţi la etapă vor putea vedea în acţiune modele spectaculoase precum monopostul Wolf Mistral (Costel Căşuneanu), Funyo SP05 (Leo Borlovan), Formula Renault (Didier Balcaen) sau KIA Cee’d TCR (Marc Banca). Timişorenii vor avea şi reprezentanţi în cursă, pe lângă Borlovan, urmând să mai fie Radu Benea ( Porsche GT3), Cristi Şugar (Peugeot 208 R2), Sergiu Ţîrlă (BMW e36) şi Florin Staici (Mitsubishi Evo9). Printre cei prezenţi la start vor mai fi şi Dani Oţil, care va concura pe un Renault Clio Cup4, sau Vali Porcişteanu (Mitsubishi Evo).

Trofeul Profi Timişoara poate fi decisiv inclusiv în lupta pentru titlu, acolo unde liderul Bogdan Duma (Radical SR1), cu 61 de puncte, luptă să îşi menţină poziţia în faţa campionului din ultimii doi ani, Jerome France (Nova Pro), care are 50 de puncte.

Până la startul cursei, fanii pot admira maşinile de concurs, dar să îi cunoască şi personal pe piloti, vineri seară, de la ora 19:30, în parcarea de la Iulius Town Timişoara, acolo unde va avea loc startul festiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici