EURO 2020. UEFA explică de ce a interzis iluminarea stadionului în culorile curcubeului la meciul Germania - Ungaria / Reacţie dură a şefului diplomaţiei germane

  • UEFA a spus că „unii oameni” au interpretat interdicţia ca pe o mişcare „politică”.
  • Consiliul municipal al oraşului München a cerut UEFA permisiunea de a ilumina stadionul din Munchen în culorile curcubeului, la meciul dintre Germania şi Ungaria.
  • Parlamentul maghiar a aprobat săptămâna trecută legea care restricţionează drepturile de informare ale tinerilor cu privire la homosexualitate şi transsexualitate.
3010 afișări
Imaginea articolului EURO 2020. UEFA explică de ce a interzis iluminarea stadionului în culorile curcubeului la meciul Germania - Ungaria / Reacţie dură a şefului diplomaţiei germane
UEFA a explicat decizia de a interzice iluminatul stadionului din München în culorile curcubeului, la meciul dintre Germania şi Ungaria, din cadrul Euro 2020, relatează dpa.
 
Într-o postare pe Twitter cu sigla UEFA pe un fundal curcubeu, forul de conducere al fotbalului european a spus că „unii oameni” au interpretat interdicţia ca pe o mişcare „politică”.
 
"Cererea în sine a fost politică, legată de prezenţa echipei de fotbal maghiare pe stadion. Curcubeul nu este un simbol politic, ci un semn al angajamentului nostru ferm faţă de o societate mai diversă,” a precizat UEFA.
 
Consiliul municipal al oraşului München a cerut UEFA permisiunea de a ilumina stadionul în culorile curcubeului, în semn de protest faţă de politica Budapestei în privinţa minorităţilor sexuale. Culorile curcubeului sunt adesea folosite de persoanele din comunităţile lesbiene, gay, bisexuale şi transsexuale.
 
UEFA a refuzat, o decizie pe care primarul din München, Dieter Reiter, a considerat-o "ruşinoasă".
 
Şi ministrul Afacerilor Externe din Germania, Heiko Maas, a criticat dur decizia UEFA. 
 
"Este adevărat, terenul de fotbal nu are nimic de-a face cu politica. Este vorba de persoane, de echitate, de toleranţă. De aceea, UEFA a transmis un semnal greşit", a scris Heiko Maas pe contul său de Twitter. 
 
Acesta le-a cerut suporterilor să afişeze culorile curcubeului "pe stadion şi în afara sa" la meciul de pe Allianz Arena, din această seară, dintre Germania şi Ungaria.
 
Parlamentul maghiar a aprobat săptămâna trecută legea care restricţionează drepturile de informare ale tinerilor cu privire la homosexualitate şi transsexualitate.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici