EURO U21 2019 | Adrian Mutu, despre naţionala de tineret: Această generaţie a României este foarte, foarte bună

Adrian Mutu (40 de ani), golgheterul echipei naţionale, la egalitate cu Gheorghe Hagi, a vorbit despre parcursul tricolorilor U21 de la Campionatul European din Italia şi San Marino.

5094 afișări
Imaginea articolului EURO U21 2019 | Adrian Mutu, despre naţionala de tineret: Această generaţie a României este foarte, foarte bună

EURO U21 2019 | Adrian Mutu, despre naţionala de tineret: Această generaţie a României este foarte, foarte bună

Fostul atacant de la Chelsea, Juventus şi Fiorentina a văzut tot meciul de la Cesena, împotriva Angliei, scor 4-2, şi laudă actuala generaţie pregătită de Mirel Rădoi: ”Da, bucuros pentru rezultat. În primul meci cu Croaţia am văzut vreo 20 de minute la final, iar meciul de aseară l-am văzut. Această generaţie e foarte, foarte bună. Sunt sigur că o să se califice. Sincer, execuţiile. Ocaziile şi acel tupeu nu le-am văzut cu Anglia. Nu e vorba de asta, generaţia mea poate nu a avut atât de mulţi fotbalişti de aceeaşi valoare, ca să zic aşa. E o echipă care are o valoare, mai puţin Ştefan, toţi au valoare importantă.

Bine, nu că el nu ar avea valoare, când eram eu în România, el era la Juventus (n.r. - Bucureşti, actuala Daco-Getica). E o generaţie foarte bună, o echipă care se bazează pe execuţiile anumitor jucători. Dacă stau să mă gândesc aşa, echipa noastră a trebuit să muncească, a făcut diferenţa prin inspiraţiile anumitor jucători”, a spus Mutu, la Digi Sport.

Execuţiile lui Florinel Coman şi Ianis Hagi, din repriza secundă, nu au trecut neobservate de cel poreclit ”Briliantul” : ”Mirel este un motivator foarte bun. Nu vreau să iau nimic din meritele echipei, dar mă uitam la meciul cu Anglia şi meritul lui Rădoi este că a făcut o schimbare inspirată, cu Coman, el a intrat ca niciodată şi a avut execuţii. Nu ştiu dacă am văzut, până acum, un gol al lui Coman de la distanţă aşa cum a făcut-o.

Am avut, aşa după nume, o grupă foarte grea. Sper să câştigăm acest campionat. Şi în '94 am avut execuţii, şi acum le avem la fel. Pe Ianis îl consider un jucător de mare valoare, a avut un şut în prima repriză şi o acţiune de toată frumuseţea din care a marcat. Până atunci nu s-a văzut”, a mai spus Mutu, la Digi Sport.

Tricolorii U21 vor înfrunta Franţa U21 în ultimul meci din cadrul Grupei C. În cazul unui rezultat pozitiv, elevii lui Rădoi se vor califica în semifinală şi vor înfrunta, cel mai probabil, reprezentativa Germaniei. Dacă România se va califica de pe locul doi, ar putea da peste Polonia în fazele eliminatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici